22. ledna 2013 • 16:50

Tenis přišel o první sexsymbol. Gussie (†89) šokovala kalhotkami

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE | Byla doslova a do písmene prvním sexsymbolem bílého sportu. Americká tenistka Gertrude Moranová v roce 1949 šokovala Wimbledon svou krátkou sukýnkou, která divákům při každém pohybu nabízela pohled na její krajkou lemované spodní kalhotky. Módní průkopnice s přezdívkou "Gussie" zemřela v pátek ve věku 89 let.



Z legendárního Wimbledonu vypadla sice Moranová hned v prvním kole, přesto se díky svému oblečení objevila na titulních stránkách britských novin a vysloužila si přezdívku "Oslnivá Gussie".

Svými výkony tolik upoutat nedokázala, jejími nejvýraznějšími počiny byla účast ve wimbledonském finále čtyřhry a v semifinále dvouhry na US Open.

Pohled do šatny legendární Gussie. Moranová se proslavila svými krátkými sukýnkami
Pohled do šatny legendární Gussie. Moranová se proslavila svými krátkými sukýnkami

"Gussie byla Annou Kurnikovovou své doby," řekl o Moranové v minulosti legendární tenista Jack Kramer. "Byla krásná, měla krásné tělo. Kdyby hrála v éře televize, není potřeba říkat, co by se dělo. Protože navíc uměla hrát," uvedl.

Ačkoli v americkém žebříčku byla nejvýše na čtvrtém místě, díky své popularitě se objevila i ve filmové komedii Pat a Mike se Spencerem Tracym a Katherine Hepburnovou.

Po ukončení kariéry objížděla americké základny, aby povzbuzovala vojáky. Ve Vietnamu byla zraněna při sestřelení vrtulníku. Pracovala v rozhlase a televizi, kde měla sportovní diskusní pořad.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud