Jan Jaroch
8. března 2013 • 04:00

Skvělá zpráva! Štěpánek Davis Cup v Kazachstánu nejspíš stihne

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Radek Štěpánek měl Vánoce začátkem března. Takovou radost mu po středečním podvečerním vyšetření udělal verdikt profesora Pavla Koláře, že může od pondělí začít naplno trénovat. „Jsme na dobré cestě. Mám do návratu obrovskou chuť a motivaci,“ vyhlásil čtyřiatřicetiletý tenista, jenž momentálně figuruje na 41. místě žebříčku ATP.



Štěpánek se podrobil operaci krční páteře 28. ledna, již pár dní po propuštění z nemocnice začal s lehkým tréninkem. Připravoval se v luxusním zázemí Centra pohybové medicíny profesora Koláře na Chodově. „Už jsem tady jako itinerář,“ smál se.

Podívejte se na trénink Radka Štěpánka, který chce stihnout Davis Cup proti Kazachstánu
Video se připravuje ...

Již v neděli však zamíří na Floridu, kde začne pod taktovkou kondičního kouče Marka Všetíčka a Petra Kordy s ostrou přípravou.

„Zatím jsem měl v hlavě, že se musím brzdit. Jakmile jsem v sobě při tréninku ucítil vášeň, ten nával nekontrolované radosti z pohybu, v ten moment jsem okamžitě trénink ukončil,“ popisoval. Takový problém již mít nebude.

Štěpánek cílí návrat na kurty k čtvrtfinále Davis Cupu v Kazachstánu (5.-7. dubna). Z programu škrtnul velké podniky v Indian Wells a Miami, neboť nechtěl od začátku tělo zatěžovat betonovým tenisem.

Na Floridě se bude tři týdny připravovat na antuce, Davis Cup se v Astaně odehraje také na antuce a týden po něm začne ostrá sezona rovněž na oranžové hlíně. „Pro tělo to bude mírnější nápor, než ho huntovat na betonu,“ ví Štěpánek, že udělal chytré rozhodnutí.

Ačkoliv ví, že nemá stoprocentní jistotu a až ostré tréninkové sety ukážou, jak na tom skutečně je, Davis Cup v Kazachstánu je jeho prioritou.

„Nemůžu tělu poručit. Ale věřím tomu, že když jsem teď dostal zelenou k plnému tréninku, tak v Kazachstánu budu,“ burcuje hrdina loňského finále, jenž spolu s Tomášem Berdychem hodlá pomoci udržet české šance na obhajobu salátové mísy.

Rozhovor s Radkem Štěpánkem čtěte v pátečním Sportu!

Juchúúú, už zase můžu dřít naplno, jakoby si říkal Radek Štěpánek
Juchúúú, už zase můžu dřít naplno, jakoby si říkal Radek Štěpánek

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud