1. dubna 2013 • 12:28

DAVIS CUP: Tenisté trénují v Astaně a zvykají si na pomalý kurt

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na pomalý antukový kurt už si zvykají čeští tenisté před čtvrtfinále Davisova poháru v Kazachstánu. V Astaně budou obhájci titulu bojovat bez Tomáše Berdycha a po prvním tréninku očekávají dlouhé výměny.



Kvalita dvorce v Národním tenisovém centru český tým překvapila. "Je opravdu vynikající, jeden z nejlepších, co jsme po příjezdu viděli," řekl kapitán Jaroslav Navrátil na facebooku českého týmu. "Je rovný, ale hodně pomalý," dodal.

Kazaši se nejvíce báli Berdycha a právě proti šestému hráči světa pomalou antuku připravovali. Berdych ale kvůli problémům s ramenem hrát nebude.

"Stavěli to proti Berdychovi, protože měl přijet z amerických betonů, nicméně by to mohlo sedět našim hráčům," věřil Navrátil. "Kurt dobrý, překvapivě, hodně pomalý, ale jak říkal kapitán, dělali to proti Berďovi a zvykneme si," řekl Jan Hájek.

Po náročném přesunu trénoval první Ivo Minář. "Kurt je pomalý, míče jsou rychlé a budou dlouhé výměny," shrnul podmínky Minář. "A sluníčko nesvítí a vítr nefouká, protože jsme v hale," vtipkoval Hájek, který se chystal na kurt.

"Bude to o dlouhých výměnách, ale myslím si, že to zvládneme. Hlavně se musíme aklimatizovat, ale do středu bude všechno na sto procent," řekl Hájek, který předloni prohrál při nečekané porážce v duelu s Kazachy v Ostravě obě dvouhry.

S týmem je v Astaně rovněž hrdina loňského daviscupového finále Radek Štěpánek. Čtvrtým hráčem českého výběru je Lukáš Rosol, který se připojí v úterý.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud