21. června 2013 • 04:56

Kvitová a Štěpánek tvoří nový pár: Láska jako východisko...

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Petra Kvitová + Radek Štěpánek = láska. Nový pár na tenisové scéně překvapil, může být však i východiskem z tápání, které nejlepší česká tenistka po většinu této sezony předvádí. Když se ustálí její v poslední době neurovnaný soukromý život, může s čistou hlavou dobývat ztracené pozice.



Je to tak. Informaci, kterou jako první přinesl deník Blesk, potvrdilo několik zdrojů ze zákulisí. Radek Štěpánek se po třech letech rozvádí s Nicole Vaidišovou a po svém boku už má jinou tenistku.

O jedenáct let mladší Petra Kvitová je jeho novou láskou. Wimbledonská šampionka už před časem definitivně ukončila vztah s Adamem Pavláskem.

„V reakci na sérii zpráv, které se dnes objevily, mohu potvrdit, že mé manželství s Nicole Vaidišovou před pár týdny fakticky skončilo. Takový je život, to se stává, že to někdy nevyjde, a nám to bohužel nevyšlo,“ uvedl včera Radek Štěpánek.

„S Nicole jsme se domluvili jako dospělí rozumní lidé na podmínkách našeho rozchodu i formálního rozvodu, vše probíhá korektně.“

Stejně jako Štěpánek se i Kvitová, předloňská šampionka z Wimbledonu, chystá na start nadcházejícího dalšího turnaje v All England Clubu.

„Wimbledon je pro mě nejdůležitější turnaj roku, kde bych po svém předloňském triumfu ráda letos předvedla co nejlepší výkon a odehrála co nejvíc zápasů. K tomu potřebuji i co největší klid. Proto, prosím, o respektování mé prosby, že do skončení turnaje nebudu jakkoli komentovat své soukromí a odpovídat na otázky, které se ho týkají,“ uvedla Kvitová, která však připustila, že její dosavadní vztah už nepokračuje.

„Abych předešla zbytečným spekulacím, mohu potvrdit, že můj vztah s Adamem Pavláskem skončil, každý si budeme žít svůj život, jak soukromý, tak i ten tenisový,“ oznámila Kvitová.

Tahle výměna, ač nemá na první pohled s tenisem mnoho společného, může ovlivnit to, jak se bude kariéra Kvitové bezprostředně vyvíjet. Vždyť již během French Open, kdy situace teprve probublávala na povrch, označil tenistčin trenér David Kotyza soukromý život české jedničky za jednu z příčin současné stagnace.

„Soukromí má na ni velký vliv. Pak jde skoro všechno a můžeme pracovat na věcech, které souvisí bezprostředně s tenisem. Potřebuje k tomu ale mít čistou hlavu a být v pohodě. To v poslední době nebylo,“ pravil Kotyza v Paříži.

Již tehdy se spekulovalo, že po rozchodech a návratech s Pavláskem přichází na scénu kdosi jiný. Fakt, že se překvapivá informace o love story se Štěpánkem dostala na veřejnost, může mít na tenistku pozitivní efekt. Již není třeba nic tajit, před sebou mají oba čistý stůl.

Kočovný život je pro vztahy tenistek ubíjející a jen málokterá najde hned napoprvé skutečné štěstí. Nová láska, to je ale vždy z pohledu tenisových výsledků riskantní podnik.

„Holky jsou tak komplikované a emotivní povahy, že jim to může jak pomoct, tak uškodit. Třeba získá nový vtztah, úžasnou motivaci a novou spokojenost v životě. Anebo jí to odvede pozornost od tenisu,“ myslí si trenér Vladislav Šavrda.

Štěpánkova současná manželka Nicole Vaidišová ve dvaceti řekla, že ji již tenis nebaví a místo potu zvolila ve dvaceti letech svatbu se svým milým. „To byla ale jiná situace. Ona byla velmi autoritativně vedená, měla pak ten vztah se Štěpánkem jako únik,“ připomíná bývalý tenista a ostřílený kouč Jan Kukal.

Kvitová je v jiné situaci. Nemá důvod k revoltě, spíš hledá stabilitu v životě.
„Doufejme, že v tomhle případě to bude mít pozitivní efekt, když je to chlap s tenisovými zkušenostmi. Takže to snad bude spíš ku pomoci,“ věří Šavrda.

Radek Štěpánek s trofejí pro vítěze challengeru v Prostějově
Radek Štěpánek s trofejí pro vítěze challengeru v Prostějově

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud