24. března 2014 • 17:42

Smolař Del Potro! Argentinec znovu míří na operaci, letos už hrát nebude

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Argentinský tenista Juan Martín del Potro se rozhodl vyřešit problémy s levým zápěstím operací. Podle argentinských médií se osmý hráč světového žebříčku podrobí zákroku u amerického chirurga Richarda Bergera, který v roce 2010 operoval i jeho pravé zápěstí. V této sezoně už se prý Del Potro na kurty nevrátí.



 Pětadvacetiletý pravák, jenž ovšem hraje obouručný bekhend, se kvůli problémům s levou rukou odhlásil tento týden z turnaje v Miami. Naposledy se představil koncem února v Dubaji, kde vzdal zápas úvodního kola.

Odstoupit pak musel i ze čtyřhry, v níž společně s Radkem Štěpánkem postoupili do 2. kola. Od té doby se snažil potíže zažehnat s pomocí fyzioterapie, po posledních konzultacích s lékaři se ale rozhodl pro radikální řešení.

"Dobré tentokrát je, že nemusím ztrácet čas zjišťováním diagnózy. V roce 2010 zabralo dva tři měsíce, než jsme našli správnou diagnózu a správného doktora. Tentokrát už vím," citoval tenistu deník La Nacion.

Bronzový medailista z olympijských her v Londýně stihl v roce 2010 po květnové operaci ještě na podzim odehrát dva turnaje. Letos získal v lednu titul v Sydney, po brzkém vyřazení na Australian Open už ale nastoupil jen v Rotterdamu, v Dubaji pak první kolo skrečoval.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud