17. dubna 2014 • 17:40

Berdych selhal a končí už v osmifinále, Rosola smázl Federer

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tomáši Berdychovi vůbec nevyšel začátek antukové sezony. Na Masters v Monte Carlu vypadl stejně jako loni už v osmifinále, dnes po prohře se španělským tenistou Guillermem Garcíou-Lópezem 6:4, 3:6 a 1:6. Třetí kolo bylo konečnou i pro Lukáše Rosola.



Rosol s Rogerem Federerem vydržel na kurtu o šest minut déle než o den dříve jeho daviscupový kolega Radek Štěpánek, se čtvrtým nasazeným Švýcarem ale i druhý zápas v kariéře prohrál. Bývalý první hráč světového žebříčku zvítězil za 58 minut 6:4, 6:1.

Světová pětka Berdych splnil roli favorita jen v prvním setu. Jenže od poloviny druhého a stavu 3:2 prohrál s Garcíou deset z 11 gamů a počet jeho chyb, zejména při hře od základní čáry, se nakonec zastavil na čísle 49.

Třicetiletý García-López, 38. hráč žebříčku ATP, nasbíral nevynucených chyb jen třináct a Berdycha porazil potřetí z pěti vzájemných zápasů. Po nedělním titulu z antuky v Casablance si Španěl připsal další velký úspěch. Nyní ho čeká obhájce Srb Novak Djokovič.

Rosol vstoupil do zápasu s Federerem razantně. Hned v první hře si vypracoval dva brejkboly a ve třetí dokonce Federerovi sebral podání. Favorit ale v osmém gamu vyrovnal a převzal kontrolu nad zápasem. Rosolovi sebral podání celkem čtyřikrát a postoupil do čtvrtfinále.

Jubilejní 300. vítězství v kariéře na antuce oslavil v Monte Carlu Rafael Nadal. Španělský suverén, jenž na monackém podniku získal osm titulů za sebou, než vloni ve finále podlehl Djokovičovi, završil třetí stovku v osmifinále hladkou výhrou 6:1, 6:3 nad Italem Andreasem Seppim.

Lídr žebříčku dosáhl milníku jako jedenáctý hráč v historii, naposledy to dokázal před sedmi lety jeho krajan Carlos Moya. K rekordu má ale ještě daleko, Argentinec Guillermo Vilas nasbíral na antuce 644 výher.

První antukové vítězství slavil Nadal před 12 lety na Mallorce, od té doby nasbíral na okruhu ATP na oranžovém povrchu 43 titulů včetně osmi grandslamových triumfů na Roland Garros.

Jeho příštím soupeřem bude krajan David Ferrer. Federera, jenž na turnaji startuje na divokou kartu poprvé od roku 2011, čeká Francouz Jo-Wilfried Tsonga.

Monte Carlo - 3. kolo:

Nadal (1-Šp.) - Seppi (It.) 6:1, 6:3,
Wawrinka (3-Švýc.) - Almagro (15-Šp.) bez boje,
Raonic (8-Kan.) - Robredo (11-Šp.) 6:4, 6:3,
Tsonga (9-Fr.) - Fognini (10-It.) 5:7, 6:3, 6:0,
Federer (4-Švýc.) - Rosol (ČR) 6:4, 6:1,
Ferrer (6-Šp.) - Dimitrov (12-Bulh.) 6:4, 6:2,
García-López (Šp.) - Berdych (5-ČR) 4:6, 6:3, 6:1,
Djokovič (2-Srb.) - Carreňo (Šp.) 6:0, 6:1.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud