17. dubna 2014 • 13:33

Karolína Plíšková je v Malajsii ve čtvrtfinále, její sestra končí

Autor: ČTK, iSport.cz
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká tenistka Karolína Plíšková udělala na turnaji WTA v Kuala Lumpuru další krok k obhajobě loňského titulu. Třetí nasazená hráčka postoupila po vítězství 6:1, 6:3 nad Číňankou Tuan Jing-jing do čtvrtfinále. Pro její sestru Kristýnu skončil podnik v druhém kole, v němž ztratila nadějně rozehraný duel s Donnou Vekičovou. Turnajové sedmičce z Chorvatska podlehla 6:1, 3:6, 5:7.



Další soupeřkou Karolíny Plíškové bude Cagla Büyükakcayová z Turecka. V obou předchozích vzájemných zápasech Češka vyhrála.

Dvaadvacetiletá Plíšková, jíž patří ve světovém žebříčku 75. místo, získala vloni v Malajsii zatím jediný titul na okruhu WTA. Postupem do čtvrtfinále navázala na předchozí turnaj v Monterrey, kde před dvěma týdny prošla rovněž mezi nejlepší osmičku.

Tenisový turnaj žen v Kuala Lumpuru (tvrdý povrch, dotace 250.000 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo: Karolína Plíšková (3-ČR) - Tuan Jing-jing (Čína) 6:1, 6:3, Čang Šuaj (2-Čína) - Čang Ling (Hongkong) 6:3, 4:6, 6:0, Büyükakcayová (Tur.) - Majeričová (Slovin.) 6:4, 6:4, Vekičová (7-Chorv.) - Kristýna Plíšková (ČR) 1:6, 6:3, 7:5, Cibulková (1-SR) - Hsieh Su-wei (Tchaj-wan) 6:1, 6:2.


Články odjinud


Články odjinud