Květoslav Šimek
22. dubna 2014 • 13:16

Rosol přijede na Prosperita Open do Ostravy, o Štěpánkovi se jedná

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český tenista Lukáš Rosol (43. na světovém žebříčku ATP) bude největší hvězdou tenisového turnaje Prosperita Open v Ostravě (26. dubna až 4. května). Ovšem pozor, přidat by se k němu mohl i další z úspěšné daviscupové party. Pořadatelé stále jednají o účasti Radka Štěpánka (41. na žebříčku ATP).



„S Radkem stále jednáme, snad by to mohlo být na dobré cestě,“ věří Václav Roubíček, ředitel turnaje, který je stejně jako před rokem dotován 100 tisíci dolary. Manažer turnaje Tomáš Ostarek upřesňuje, že se Štěpánek aktuálně rozhoduje, jestli dát přednost tréninku v Praze, nebo challengeru v Ostravě.

„Divokou kartu pro něj máme připravenou, čekáme, jak se sám rozhodne,“ říká Ostarek. „Trošku spoléháme i na Radkův patriotismus. Je z regionu a na turnaji Prosperita Open ještě nikdy nehrál. Pro diváky by to bylo parádní.“

I bez Štěpánka mají pořadatelé připravené kvalitní hráče. Kromě Rosola by se měli na kurtech v Komenského sadech představit Jan Hájek, Jan Hernych, Stephane Robert z Francie, Pere Riba ze Španělska nebo Andreas Haider-Maurer z Rakouska.

Loňský vítěz Jiří Veselý obhajovat titul nepřijede, dává přednost lépe obodovaným turnajům. Jedenáctý ročník Prosperita Open, kterého se v minulosti zúčastnili například Baghdatis, El Anaoui, Tipsarevič nebo Ančič, začíná v sobotu v 10 hodin kvalifikací. Další dny by se mělo hrát od 11 hodin, vstupné je 40 korun na den a 150 korun na týden.

Lukáš Rosol s Radkem Štěpánkem relaxovali ve vířivce, zatímco na Jiřího Veselého se vrhl hlouček japonských fanynek
Lukáš Rosol s Radkem Štěpánkem relaxovali ve vířivce, zatímco na Jiřího Veselého se vrhl hlouček japonských fanynek

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud