12. června 2014 • 14:30

Murray s Mauresmovou jsou ve zkušebce. Otestuje ji na fotbale

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Andy Murray a Amélie Mauresmová, to je spojení tenisové hvězdy a trenérky, jež hýbe bílým sportem. Nejlepší britský tenista pro BBC prozradil, jak náhradu za Ivana Lendla získal a co si od ní slibuje.



Vše začalo textovou zprávou, kterou wimbledonské šampionce a bývalé světové jedničce poslal. „Právě hledám trenéra. Kdybys měla zájem si popovídat, dej mi vědět,“ vyťukal Murray do telefonu a odeslal na číslo Mauresmové. Ta ho s odpovědí nechala čekat do druhého dne.

„Párkrát jsme si telefonovali ještě před French Open, když jsem dorazil do Paříže, sešli jsme se na hotelu. Byl jsem trochu nervózní, ale věděl jsem, o čem chci mluvit. Po pěti minutách jsme se dostali k tenisu a tomu, co hledám,“ popisoval Murray setkání s tím, že na něj Mauresmová udělala dobrý dojem. „Byl to příjemný rozhovor. Je velmi klidná a umí naslouchat. Vzala si pár dní na rozmyšlenou a pak vzkázala, že je pro.“

Ještě předtím Francouzka bezděky prozradila, jakým směrem se Murray hledání trenéra ubírá. To když sledovala jeho celý zápas v prvním kole French Open, což vzbudilo řadu dohadů.

Někteří nevěří, že žena může úspěšně koučovat mužskou hvězdu, což Murray odmítá. „Tímhle jsem se vážně moc nezaobíral. Přivedl jsem Amélii, protože potřebuji něco extra. Už jsem vyhrál grandslamové tituly a na tuhle úroveň se chci vrátit,“ vzkazuje Murray.

Nová trenérka Andy Murrayho Amélie Mauresmová v londýnském Queens Clubu Nová trenérka Andy Murrayho Amélie Mauresmová v londýnském Queens ClubuFoto Reuters

Jejich spolupráce zatím probíhá pouze na zkušební bázi během travnaté části sezony. Teprve po ní si oba řeknou, zda má smysl pokračovat. „Takhle jsme oba pod menším tlakem. Mohla kývnout a pak zjistit, že nám to nefunguje. Nebo odmítnout a později litovat. Takto si po Wimbledonu sedneme a rozhodneme se. Zkušební doba je pro nás oba dobrá věc,“ míní Murray.

Právě nyní chce Mauresmové co nejvíc usnadnit přechod do nové fuknce a postarat se o to, aby se cítila co nejpohodlněji.

„Myslím, že k nám dobře zapadne. Viděl jsem ji před pár lety hrát fotbal v Indian Wells a byla vážně dobrá. Možná si ji ozkoušíme při našich tenisově-fotbalových zápasech při tréninku. To vždy létá vzduchem hodně vtípků, bude to dobrý způsob, jak ji ještě víc dostat mezi nás,“ plánoval si Murray.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud