20. července 2014 • 20:00

Naděje pro budoucnost: Allertová trápila ve finále Cetkovskou

Autor: Denisa Všetíčková
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Olomouci v prostorách Omega centra sportu a zdraví v termínu od 12.7. - 20.7. 2014 proběhl šestý ročník mezinárodního tenisového turnaje žen ITS CUP 2014. Fanoušci tenisu se tak mohli těšit na sportovní zážitek v podání světových hráček. Dotace ITS CUPu činila 50 000 USD. Hlavní favoritkou byla hráčka první stovky žebříčku WTA a rodačka z Prostějova Petra Cetkovská.



Každý ročník psal svůj nezapomentulný příběh. Ať už šlo o kvalifikantku z Itálie Nastassju Burnettovou nebo vloni suverénní favoritku Polonu Hercogovou ze Slovinska. Turnaj ITS CUP nabízí hráčkám důležité body do žebříčku WTA, díky kterým se mohou posunout do vysněné TOP 50 nebo TOP 100.

Akademie žurnalistiky a nových médií Akademie žurnalistiky a nových médiíFoto RAS
Šestý ročník byl specifický ve velkém zastoupení českých mladých tenistek, které předvedly skvělé výkony. Z kvalifikace do hlavní soutěže se probojovala Zuzana Zálabská, Petra Krejsová a Martina Borecká.

V hlavní soutěži nastoupila česká naděje Barbora Krejčíková, Denisa Allertová, Tereza Malíková a Barbora Štefková. Představily se také zkušenější hráčky v roli první nasazené Petra Cetkovská, druhá v řadě Andrea Hlaváčková a Renata Voráčová jako šestá nasazená.

"Chtěla jsem využít toho, že je v České republice takový turnaj, o kterém jsem slyšela jen samou chválu a já si zahraju kousek od domova," řekla Petra Cetkovská k důvodům svého rozhodnutí hrát na ITS CUPu 2014.

Hlaváčková skončila ve druhém kole

Podobné důvody měla také druhá nasazená hráčka Andrea Hlaváčková. "Mám to stejné jako Petra Cetkovská. Na turnaj v Olomouci jsem slyšela samá pozitiva, chtěla jsem si tento týden zahrát turnaj této kategorie, protože se mi zhoršil rating, takže sem rozhodně patřím. Je rozhodně fajn si zahrát tenis doma v Česku s kvalitním zázemím," dodala Hlaváčková. Ta vypadla v druhém kole hlavní soutěže. I přes velkou podporu domácích fanoušků nestačila na soustředěný výkon Denisy Allertové a prohrála ve dvou setech 3:6, 2:6.

Skvělý výkon na ITS CUPu předvedla osmnáctiletá Barbora Krejčíková. Ve čtvrtfinále dvouhry vyřadila zkušenou hráčku Renatu Voráčovou. V prvním setu prohrávala 0:4, nakonec ale bojovným výkonem sadu dotáhla do vítězného konce 7:5, 6:3. 

Z postupu do semifinále dvouhry a finále čtyřhry se radovala její trenérka Jana Novotná, která ji trénuje od února letošního roku. “Bára se za podstatně krátkou dobu zlepšila, hrála tady velice dobře a já jsem s jejím výkonem spokojená, i když vypadla v semifinále,” dodala Novotná.

V Olomouci kralovala Cetkovská

Krejčíková s Aleksandrou Kruničovou postoupily do finále čtyřhry, kde nestačily na favoritky Cetkovskou a Voráčovou. V úvodním setu vše nasvědčovalo tomu, že první nasazený pár si dojde ke snadnému vítězství. České duo získalo první sadu poměrem 6:2.

Krejčíková s Kruničová se ale ve druhém setu zvedly a o vítězkách musel rozhodnout až supertiebreak. V něm byl šťastnější ryze český pár a sobotní tenisové odpoledne zakončil celkovou výhrou 6:2, 4:6, 10:7.

Vítězkou dvouhry se stala první nasazená Petra Cetkovská. V českém finále nastoupila proti jednadvacetileté Denise Allertové a před zaplněnými tribunami zvítězila ve třech setech 3:6, 6:1, 6:4.

Cetkovská do finálového zápasu nastoupila bez zjevné nervozity a brzo vedla 3:0. Allertová se ale nedala a první nasazenou hráčku přehrála v prvním setu 6:3. Ve druhém setu se vše opět otočilo a byla to Petra Cetkovská, která kralovala na kurtu.

Finálový souboj musel rozhodnout až třetí set, ve kterém měla více síly nasazená jednička a zvítězila poměrem 6:4. Vítězka získala prize money 7.600 USD a 80 bodů do žebříčku WTA.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud