24. července 2014 • 09:27

Kvitová odtajnila nového kondičního kouče. Mučit ji bude Slovák

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Novým kondičním trenérem dvojnásobné wimbledonské vítězky Petry Kvitové je Branislav Bundzik. Slováka pracujícího v prostějovském klubu, kde čtvrtá hráčka světa trénuje, tenistka angažovala zatím do konce sezony.



"Po Wimbledonu jsme se s Davidem (trenérem Kotyzou) rozhodli, že využijeme služeb Branislava Bundzika. Pár let víme, že je šikovný a já věřím, že spolupráce půjde dobře. Pojede s námi na pár turnajů i do Ameriky," řekla Kvitová ČTK.

Kvitová sháněla nového kondičního trenéra poté, co ukončila spolupráci s Markem Všetíčkem. S tím se dala dohromady loni po US Open díky tomu, že v té době chodila s tenistou Radkem Štěpánkem, jenž se Všetíčkem dlouhodobě spolupracuje. Pár se ale letos v dubnu rozešel. Všetíček ještě Kvitovou připravoval na travnatou sezonu, která vyvrcholila triumfem ve Wimbledonu.

Kvitová s talířem na Hradě. Zeman jí radil, ať ignoruje závistivce
Video se připravuje ...

Před Všetíčkem se o její kondici starali další Slováci - Kristián Bajza a Jozef Ivanko, který byl s Kvitovou při jejím prvním titulu ve Wimbledonu v roce 2011.

S Bundzikem už začala Kvitová minulý týden přípravu na americké betony. "Snažíme se navázat na to, co jsem děla s Markem, i když to úplně nejde. Každý dělá věci jinak a má jiné myšlení, co se týká kondice," řekla Kvitová. "Snažíme se, abych se zrychlovala, měla pevnější tělo, byla výbušnější a déle vydržela, protože teď přijdou na betonech výměny delší než ve Wimbledonu na trávě," řekla tenistka.

Na spolupráci se čtyřiadvacetiletá Kvitová s Bundzikem domluvila zatím do konce letošního roku. "Potom se uvidí, jak to půjde," řekla hráčka z Fulneku.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud