26. července 2014 • 12:45

Šílené pravidlo! Zranila parťačku, čtyřhru musela dohrát sama

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle není vtip, i když by se to na první pohled mohlo zdát. V americké tenisové WTT (World Team Tennis) lize se odehrála situace, která předčí i nejednu grotesku. Neuvěřitelnou situaci způsobilo absurdní pravidlo, kterým se tato soutěž řídí.



Během zápasu ve čtyřhře totiž Taylor Townsendová trefila svoji spoluhráčku Liezel Huberovou tak nešťastně, že jí způsobila otřes mozku. Statečná tenistka ještě zkoušela navzdory zranění pokračovat, pod dvou gamech ale musela svůj marný boj vzdát.

Jasná skreč, řekli byste. Ne tak podle pravidel americké soutěže smíšených družstev. Podle hesla "show must go on" se totiž musela Townsendová vrátit na kurt a pokračovat v zápase. Sama! Tím to ale zdaleka nekončí.

Osmnáctiletá hráčka mohla při podání soupeřek, kterými byly Anastasia Rodionová a bývalá světová jednička Martina Hingisová, reagovat jen na každé druhé podání, které směřovalo na její polovinu dvorce. Servis letící na pravou stranu kurtu, na které by normálně stála Huberová, zůstal prázdný. Vítěze utkání asi není třeba zmiňovat.

Divák se prostě nesmí připravit o zážitky, za své peníze chce vidět tenis a zranění hráče to nesmí ovlivnit. A tak se může fanoušek kochat pohledem nejen na tenisové hvězdy, ale i například na bláznivě barevné dvorce a samozřejmě pohledné cheerleaders.

Jak se zdá, někdy se to organizátorům maličko vymyká kontrole...

VIDEO: Neuvěřitelná situace v americké tenisové lize

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud