Pavel Novotný
28. července 2014 • 17:54

Soupeř Pavláska bojkotoval konec zápasu: Kašlu na to!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Hodně zvláštní. Trapné. Jinak se snad ani chování rakouského tenisty Andrease Haidera-Maurera nedá nazvat. Ve  čtvrtfinále challengeru v polské Poznani vyhořel s Adamem Pavláskem. To by se ještě dalo pochopit. Mnohem zarážející ale je způsob, jakým se s porážkou vyrovnal.



Sedmadvacetiletý tenista byl proti o osm let mladšímu Čechovi jasným favoritem a zezačátku to i potvrzoval. První set vyhrál nad 232. hráčem světa 6:3, pak se však začala jeho cesta za postupem poněkud komplikovat.

Druhou sadu prohrál kdysi sedmdesátý hráč planety s Pavláskem 5:7 a ve třetí už se z jeho strany nedalo mluvit o ničem jiném než zmaru. Za stavu 0:5 byl na podání rodák z Innsbrucku. Místo toho, aby se pokusil alespoň o čestný game, hru vyloženě odchodil a ani se to nesnažil nijak maskovat.

Míče nedobíhal, sekal dvojchyby a svoje galapředstavení završil v poslední "výměně", když po nepovedeném prvním podání napálil druhý servis spodem úplně mimo dvorec. Zoufalý Rakušan si tak odnesl z posledního setu nepopulárního kanára.

Adam Pavlásek nakonec prohrál až v semifinále s budoucím vítězem turnaje, Belgičanem Davidem Goffinem.

VIDEO | Tak vypadala sabotáž posledního gamu v podání Maurera

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud