20. srpna 2014 • 07:21

Kvitová zase vítězí! V New Havenu postoupila už do čtvrtfinále

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Petra Kvitová po pomalejším startu zvládla vstup do turnaje v New Havenu a ve druhém kole porazila Rusku Jekatěrinu Makarovovou přesvědčivě 6:2 a 6:1. Turnajová dvojka a loňská finalistka se ve čtvrtfinále střetne s krajankou Barborou Záhlavovou-Strýcovou.



Letošní vítězka Wimbledonu Kvitová s Makarovovou prohrála před dvěma týdny v Montrealu a i začátek v New Havenu nevypadal dobře. Svěřenkyně Davida Kotyzy hned ztratila podání a prohrávala 0:2, ale zbytku zápasu už dominovala. Kvitová získala dalších dvanáct her ze třinácti a zápas vyhrála za osmačtyřicet minut.

"Cítila jsem se na kurtu dobře. Od prvního tréninku jsem tady sebevědomá," řekla Kvitová na webu WTA. "Je tady rychlejší kurt než v Cincinnati. Po horším úvodu jsem hrála víc agresivně, lépe se hýbala a odehrála dobrý zápas."

Na turnaji v New Havenu se Kvitové daří. Loni prohrála ve finále a předloni tam získala titul. Vylepšit svoji bilanci v New Havenu může proti Záhlavové-Strýcové, kterou letos porazila ve čtvrtfinále Wimbledonu a má s ní bilanci 4:1.

O překvapení se postarala Magdalena Rybáriková, která vyřadila obhájkyni titulu a světovou dvojku Simonu Halepovou z Rumunska. Slovenka zvítězila 6:2, 4:6 a 6:3 a poprvé v kariéře porazila hráčku ze světové pětky žebříčku WTA.

Tenisový turnaj žen v New Havenu:

Dvouhra - 2. kolo:

Kvitová (2-ČR) - Makarovová (Rus.) 6:2, 6:1,
Rybáriková (SR) - Halepová (1-Rum.) 6:2, 4:6, 6:3.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud