14. září 2014 • 10:53

Finále nevyšlo ani potřetí. Karolína Plíšková prohrála s Lisickou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Karolína Plíšková prohrála i třetí letošní finále na okruhu WTA. Na turnaji v Hongkongu podlehla nejvýše nasazené Němce Sabine Lisické navzdory slibnému začátku 5:7 a 3:6. Náladu si může spravit v deblovém finále se sestrou Kristýnou. Navíc ve světovém žebříčku si Plíšková polepší z 36. místa na dvaatřicáté, což je pro ni nové maximum.



Dvaadvacetiletá rodačka z Loun letos těsně pod vrcholem zůstala už na turnajích v únoru v Pattayi a v květnu v Norimberku. V Hongkongu, kam se ženský tenis vrátil po 21 letech, toužila sérii finálových porážek ukončit a stát se podruhé v kariéře šampionkou, což se jí prvně povedlo loni v Kuala Lumpuru.

Finálový zápas začala slibně. Lisickou dostala pod tlak a vedla v prvním setu už 5:1, jenže pak její rány končily mimo kurt a o dva roky starší Němka šanci využila bezezbytku. Ve druhé sadě se Plíšková ještě dotáhla z 1:4 na rozdíl jediného gamu, ale vzápětí ztratila servis a po 78 minutách i zápas.

Lisické podlehla letos i potřetí, po wimbledonské trávě a antuce v Madridu tentokrát na hongkongském tvrdém povrchu. S dvojčetem Kristýnou nastoupí ve finále deblu proti rakousko-australské dvojici Patricia Mayrová-Achleitnerová, Arina Rodionovová. České tenisové sestry mohou získat třetí společný triumf na elitním okruhu.

Tenisový turnaj žen v Hongkongu:

Dvouhra - finále:

Lisická (1-Něm.) - Karolína Plíšková (3-ČR) 7:5, 6:3.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud