20. září 2014 • 08:49

Senzační Karolína Plíšková. V Soulu si zahraje čtvrté finále v sezoně

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Karolína Plíšková se počtvrté v sezoně probojovala do finále turnaje WTA. V Soulu dnes druhá nasazená česká hráčka v semifinále zdolala Rusku Marii Kirilenkovou 4:6, 7:6, 6:3. O druhý titul v kariéře si Plíšková zahraje s vítězkou amerického duelu mezi Varvarou Lepchenkovou a Christinou McHaleovou.



Dvaadvacetiletá česká tenistka byla ve finále i na předchozím turnaji v Hongkongu, kde prohrála s Němkou Sabine Lisickou. O titul letos usilovala také v květnu v Norimberku, v dubnu v Kuala Lumpuru a v únoru v thajské Pattayi, ale pokaždé neuspěla. V Soulu má další příležitost ještě vylepšit skvělou sezonu a navázat na loňský triumf z Kuala Lumpuru.

S bývalou světovou desítkou Kirilenkovou se Plíšková utkala poprvé a svedla s ní velkou bitvu, která trvala dvě a půl hodiny. K vítězství nad momentálně 155. hráčkou světového žebříčku si pomohla deseti esy, udělala však také 14 dvojchyb.

V rozhodujícím třetím setu rodačka z Loun vedla 3:0, ale Ruska dokázala vyrovnat na 3:3. V osmém gamu Kirilenková při svém servisu neuhrála ani fiftýn a Plíšková pak už bez potíží dovedla zápas k vítězství.

Tenisový turnaj žen v Soulu (tvrdý povrch, dotace 500.000 dolarů):

Dvouhra - semifinále:
Karolína Plíšková (2-ČR) - Kirilenková (Rus.) 4:6, 7:6 (7:5), 6:3

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud