21. září 2014 • 10:19

Je to tam! Skvělá Plíšková vyhrála turnaj v Soulu, má svůj druhý titul

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvaadvacetiletá tenistka Karolína Plíšková slaví druhý titul v kariéře na okruhu WTA. Zatímco předchozí tři finálové zápasy v této sezoně jí nevyšly, na turnaji v Soulu zvládla i poslední krok po vítězství nad Američankou Varvarou Lepchenkovou 6:3, 6:7 a 6:2.



Karolína Plíšková prožívá skvělou sezonu. Krůček od titulu zůstala už v únoru v thajské Pattayi, v květnu v Norimberku a před týdnem v Hongkongu. Další asijský podnik WTA Tour už si ale podmanila a navázala na loňský titul z Kuala Lumpuru.

Druhá nasazená Češka bojovala s únavou, přesto v jihokorejské metropoli vyhrála všech pět zápasů, z toho tři až ve třech setech včetně finále. Přitom nebýt jejích chyb v koncovce druhé sady, mohla slavit už dříve než po dvou hodinách a čtvrt.

Plíšková se opírala o svoji tradiční útočnou hru. V první sadě se jí povedly dva brejky a bez větších problémů se ujala vedení 6:3. Pak ale neustále dotahovala náskok rodačky z Taškentu Lepchenkové. V tie-breaku tenistka z Loun prohrávala už 2:5, ale vyrovnala, jenže udělala dvě chyby v posledních dvou výměnách a zlostí praštila raketou o zem.

Frustraci však ze sebe Plíšková rychle shodila, získala první čtyři gamy rozhodující sady a další šanci už si nenechala vzít. "Bylo to skvělé finále a jsem šťastná, že mám druhý titul. Minulý týden jsem finále prohrála s Lisickou, teď už to vyšlo," řekla tenistka, která zůstane v žebříčku na 32. místě.

Coby šampionku Plíškovou ke korunovaci na kurt přivezli pořadatelé sponzorským vozem Kia Sorento, které jí nyní patří. Převzala také šek na 112.467 dolarů. Ze Soulu se rychle přesune do čínského města Wu-chan, kde bude pokračovat v nabitém programu.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud