25. září 2014 • 20:30

Vaidišová je v laufu! V Las Vegas smetla Paraguayku a je ve čtvrtfinále

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Nicole Vaidišová poprvé po svém návratu k tenisu po čtyřech a půl letech vyhrála dva zápasy po sobě a postoupila do čtvrtfinále. Bývalá světová sedmička se mezi osm nejlepších dostala na turnaji kategorie ITF v Las Vegas, kde startuje díky divoké kartě. Dnes ve 2. kole deklasovala sedmou nasazenou Veronikou Cepedeovou Roygovou z Paraguaye 6:0 a 6:2.



V prvním kole si Vaidišová v Las Vegas poradila s domácí Alexou Glatchovou 2:1 na sety. Cepedeovou Roygovou, 135. hráčku světa, přehrála suverénně. Dobře podávala, returnovala, byla trpělivá ve výměnách a využívala chyb soupeřky. O semifinále bude hrát s Madison Brengleovou z USA (110. WTA).

Už teď česká tenistka ví, že po turnaji v Las Vegas bude mít na žebříčku WTA minimálně 24 bodů, což by ji vyneslo někam okolo 730. místa.

Pětadvacetiletá Vaidišová přerušila kariéru v březnu 2010 mimo jiné kvůli problémům s ramenem, které má dvakrát operované. Minulý týden se v americkém Albuquerque vrátila na turnaje. V 1. kole tam porazila Sesil Karatančevovou z Kazachstánu, ve 2. kole prohrála s Britkou Johannou Kontaovou.V turnaji už skončila jiná Češka Tereza Smitková. Nasazená jednička prohrála v 1. kole s Ukrajinkou Katerynou Bondarenkovou 6:7 a 4:6.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud