Pavel Novotný
29. září 2014 • 19:27

Šokující návrat rebelky: Capriatiová plánuje comeback v 39 letech!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tato událost se může stát jednou z největší tenisových senzací roku 2015. Příští rok by se totiž na kurty měla vrátit jedna z největších legend bílého sportu Jennifer Capriatiová. Má to však malý háček. V té době jí už bude 39 let!



Rodačka z New Yorku byla na počátku své kariéry považována za možná nejtalentovanější dítě, jaký tenis poznal. Ve čtrnácti letech už hrála semifinále Roland Garros, v šestnácti nenašla přemožitelku na olympiádě v Barceloně.

A možná příliš brzký úspěch jí zničil. Dál už novinové stránky totiž plnily jen její skandály s drogami, krádežemi a v neposlední řádě myšlenkami na sebevraždu.

V té době nevěřil americké dračici asi vůbec nikdo. Svou zarputilostí však dokázala téměř nemožné. Na začátku tisíciletí se na tenisové kurty vrátila a dokázala ovládnout Australian Open v roce 2001 i 2002. Vše navíc podtrhla i vítězstvím na Roland Garros v roce 2001. 15. října stejného roku se také stala světovou jedničkou.

Jennifer Capriatiová zdraví divákyFoto Profimedia.cz

Pohádka americké princezny však neměla dlouhého trvání, Přišel rok 2004 a především zranění, které myšlenky na další kariéru utopilo v hlubině beznaděje. Následoval kolotoč, který Capriatiová už dobře znala a ve kterém hrály hlavní roli drogy a další pokus o ukončení života.

Ani to však vítězku 11 turnajů na okruhu nezlomilo. V příštím roce totiž plánuje návrat a myslí to naprosto vážně. "Chtěla jsem hrát už na letošním US Open, protože v té obě uplynulo přesně deset let od mého posledního zápasu. Musí to ale ještě rok počkat," vysvětluje Jennifer.

A pokračuje: "Dělám to pro sebe, ale i kvůli mému tátovi a dalším lidem od médií, kteří všude vidí jen nenávist a zášť. Honí si své ego tím, že kritizují jiné lidi a nikdy nejsou tak chytří, aby pochopili, že ty pravé lidské hodnoty jsou skryty v úplně něčem jiném," uzavírá.

Pro zajímavost - nejstarší tenistkou na okruhu je Japonka Kimiko Dateová-Krummová, které je 44 let. Na žebříčku jí patří 101. příčka.

JENNIFER CAPRIATIOVÁ
narozena: 29. března 1976
výška/váha 170 cm/72kg
nejvýše na žebříčku: 1. (15.10.2001)
vyhraných turnajů: 14
hraje rukou: pravou
prize money 10,2 milionu dolarů
výhry/prohry 430 - 176

Někdejší hvězda světového tenisu Jennifer Capriatiová
Někdejší hvězda světového tenisu Jennifer Capriatiová

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud