2. října 2014 • 20:26

Legendární tenista Kodeš byl úspěšně operován. Dostal nové srdce!

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeden z nejlepších československých tenistů historie musel na transplantaci srdce. Podle informací TV Nova proběhla operace v pražském Ikemu včera, a to úspěšně. V současné době je Jan Kodeš v péči lékařů a čeká ho postupné odpojení od přístrojů. Informaci potvrdil profesor Jan Pirk, přednosta kardiocentra.



O Kodešových problémech se srdcem se vědělo delší dobu. Například Radek Štěpánek, daviscupový reprezentant, se to dozvěděl na letošním Wimbledonu.

„Zmínil se mi o tom. Počítal s tím, že bude muset na operaci jít, akorát nevěděl, kdy přesně to bude. Byl na to připravený,“ říkal v Televizních novinách Štěpánek. „Jsem moc rád, že se operace povedla. Když bude šance, zajdu do nemocnice a podpořím ho.“

Jan Kodeš se stal vítězem Wimbledonu v roce 1973, a French Open v letech 1970 a 1971 ve dvouhře. V letech 1971 a 1973 se dostal do finále US Open. Mezi jeho úspěchy patří také Davisův pohár, v roce 1980 byl Kodeš členem vítězného družstva ČSSR.

Vítězný tým z roku 1980: (zleva) Cyril Suk, Pavel Korda, Pavel Složil, Tomáš Šmíd, Ivan Lendl a Jan KodešFoto Archiv Sport (Jaroslav Legner)

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud