18. října 2014 • 15:00

Čaroděj Dimitrov! První úder vrátil za zády, druhý mezi nohama

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Že mohou diváci zatleskat fantastickému úderu špičkového tenisty, to není na okruhu věc zase tak moc výjimečná. Ale to, co předvedl specialista na podobné kousky Grigor Dimitrov, je prostě fantazie.



Ve čtvrtfinále turnaje ve Stockholmu totiž dovedl na pokraj zoufalství amerického tenistu Jacka Socka dvěma kouzelnými údery po sobě. Své exhibiční vystoupení navíc desátý hráč světa nepředvedl za rozhodnutého stavu, jak by se na první pohled mohlo zdát. Právě naopak.

Dimitrov prohrál první set se Sockem 5:7, ve druhém byl stav 2:2 na gamy a 30:00 pro Bulhara při jeho podání. Přítel Marie Šarapovové první úder z jiné planety předvedl po tvrdém returnu Američana, který vrátil do volné poloviny dvorce úderem za zády.

Jednapadesátý tenista světa ocenil parádu svého soupeře zvednutým palcem, ale to ještě netušil, co přijde o míč později. Totožná situace: Dimitrov posílá na stranu Socka servis, který se mu bleskově vrátí po vynikajícím forhendu Socka.

Protiúder? Dimitrov vrací šokovanému soupeři úder tentokrát mezi nohama! Fantastické míče ocenil Sock přátelským gestem směrem k Dimitrovovi.

Bulhar nakonec utkání ovládl po setech 5:7, 6:4 a 6:3 a postupil do semifinále, kde si poradil ve dvou setech i s Australanem Tomicem.

VIDEO: Neuvěřitelné údery Grigora Dimitrova



Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud