1. listopadu 2014 • 01:11

Skvělý Berdych! Porazil Andersona a vybojoval Turnaj mistrů

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český tenista slaví! Tomáš Berdych si popáté za sebou zahraje Turnaj mistrů v Londýně. Český hráč se na vrchol sezony kvalifikoval po dnešní výhře nad Jihoafričanem Kevinem Andersonem 6:7, 6:4, 6:4 a postupu do semifinále halového turnaje v Paříži. Turnaj mistrů pro nejlepších osm hráčů roku se v Londýně uskuteční od 9. do 16. listopadu.

 


Po využitém mečbolu se Berdych otočil ke svému realizačnímu týmu a k přítelkyni Ester v hledišti a ukázal zdvižených pět prstů na znamení páté účasti na Turnaji mistrů. "Je to tam!" napsal pak devětadvacetiletý tenista na sociální sítě a v angličtině přidal, jak je šťastný, že pojede znovu do Londýna. "Turnaj mistrů se nikdy neomrzí. Je to vždy potvrzení, jak skvělou sezonu jste měli," řekl Berdych.

Při předešlých čtyřech startech na Turnaji mistrů dokázal postoupit ze skupiny do semifinále jen v roce 2011. Dál se ale nedostal.

Pátý nasazený Berdych potřeboval v Paříži postoupit do semifinále, aby si zajistil postup do Londýna. S Andersonem musel bojovat dvě hodiny a 33 minut a i ve dvanáctém vzájemném duelu ho zdolal. V rozhodujícím třetím setu přitom český tenista prohrával 1:3, ale ze zbylých šesti gamů už ztratil jen jediný.

Turnaj mistrů volá! Tomáš Berdych porazil Kevina Andersona a postupem do semifinále turnaje v Paříži si zajistil účast na prestižním Turnaji mistrů
Turnaj mistrů volá! Tomáš Berdych porazil Kevina Andersona a postupem do semifinále turnaje v Paříži si zajistil účast na prestižním Turnaji mistrů

"Kevin hrál výborně, změnil pár věcí a byl to nejtěžší zápas, který jsme spolu hráli," řekl Berdych na tiskové konferenci. Byl rád, že nemusel čekat na výkony soupeřů. "Je to větší odměna, že jsem si to uhrál sám," pochvaloval si.

Start na Turnaji mistrů už mají jistý také Srb Novak Djokovič, Švýcaři Roger Federer a Stan Wawrinka, Chorvat Marin Čilič a Brit Andy Murray. O zbylá dvě místa usilují Španěl David Ferrer, Japonec Kei Nišikori a Kanaďan Milos Raonic.

Právě Raonic bude v Paříži Berdychovým soupeřem v sobotním semifinále, jelikož porazil rozjetého Švýcara Federera 7:6 a 7:5. Kanaďan musí v Paříži vyhrát, aby měl šanci dostat se premiérově na Turnaj mistrů.

Na Turnaj mistrů se Berdych dostal především díky účasti v semifinále Australian Open, čtvrtfinále si zahrál na dalších grandslamech French Open a US Open. Vyhrál turnaje v Rotterdamu a ve Stockholmu a ještě třikrát si zahrál finále. Aktuálně má letos na kontě 54 vyhraných zápasů a 19 porážek.

Tenisový turnaj mužů v Paříži (tvrdý povrch, dotace 3,452.415 eur):

Dvouhra - čtvrtfinále:
Berdych (5-ČR) - Anderson (14-JAR) 6:7 (4:7), 6:4, 6:4,
Raonic (7-Kan.) - Federer (2-Švýc.) 7:6 (7:5), 7:5,
Djokovič (1-Srb.) - Murray (8-Brit.) 7:5, 6:2,
Nišikori (6-Jap.) - Ferrer (4-Šp.) 3:6, 7:6 (7:5), 6:4.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud