Pavel Novotný
16. ledna 2015 • 21:00

Nejvíce hráček v TOP 20 bude z Česka! Jsme skvělá země, jásá Kvitová

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jsou úřadujícími vítězkami Fed Cupu, týmovou soutěž vyhrály za poslední čtyři roky třikrát, ve svém středu mají úřadující dvojnásobnou wimbledonskou šampionku a mezi nejlepšími dvaceti hráčkami světa budou mít nejpočetnější zastoupení... To je současná vizitka českého ženského tenisu.



Co má český ženský tenis společného s biatlonem? Podobně jako tento čistě zimní sport zažívá tenis v podání něžnějšího pohlaví skutečný boom.

Stejně jako u biatlonu, kde se donedávna vše točilo především kolem Gabriely Soukalové , tak i u bílého sportu se objevuje kromě Petry Kvitové celá řada jmen, která dávají českému fanouškovi pořádný důvod k optimismu.

Petra Kvitová získala první set v tiebreaku.Foto ČTK

"Je nás hodně, máme výbornou zemi, která produkuje hodně hráček, tak se to dá asi čekat," potvrzuje pozitivní výkoj českého ženského tenistu wimbledonská šampionka.

Páteční finále turnaje v Sydney, které po obrovském boji ovládla Petra Kvitová, když porazila Karolínu Plíškovou, tato slova jen potvrzuje.

Na šanci čekají další

Ve skvělé fazoně se na začátku sezony ukazuje i Barbora Záhlavová-Strýcová , i přes zaváhání v Sydney se očekávají skvělé výsledky i od Lucie Šafářové , což potvrdila i během Hopmanova poháru. Brněnská rodačka se netají svými plány probojovat se v letošní sezoně mezi elitní desítku.

"Maximum v žebříčku teď mám 14. místo, takže se nabízí desítka, což je sen kariéry. O to se budeme pokoušet," říkala před časem současná česká dvojka.

Plíšková se raduje po úspěšném úderu.Foto ČTK

Novou kometou českého tenisu však může být právě rodačka z Loun a starší ze sester Plíškových Karolína. Dvaadvacetileté hráčce drží palce i wimbledonský šampion Andy Murray . "Je zábava ji sledovat. Esa, vítězné míče, perfektní timing. Dotáhne to mezi elitu," psal na svém twitterovém účtu skotský tenista.

Zdaleka však nejde o tyto tři jména. Záda Kvitové a spol. jistí Klára Zakopalová, Petra Cetkovská, ale především nastupující generace tenistek v čele s Terezou Smitkovou (20), Kateřinou Siniakovou (19), Denisou Allertovou (21) a Barborou Krejčíkovou (19). Kromě posledních dvou zmiňovaných patří všechny od elitní světové stovky.

A další důvod k optimismu. V pondělním vydání žebříčku bude mít Česká republika mezi nejlepšími dvaceti hráčkami hned trojici tenistek, žádná země by neměla být v tomto ohledu lepší.

Na třetím místě bude Petra Kvitová, okolo patnáctého místa se bude pohybovat Lucie Šafářová, do druhé světové desítky se poprvé v kariéře dostane i Karolína Plíšková.

V neděli startuje první grandslamový turnaj roku – Australian Open. Prokáží české tenistky svůj potenciál již tam?

POČET HRÁČEK V TOP 20 PODLE ZEMÍ
(stav k 16.1.2015)
POŘADÍ STÁT POČET

1.

ČESKO 2
1. USA 2
1. RUSKO 2
1. SRBSKO 2
1. NĚMECKO 2
1. ITÁLIE 2
7. RUMUNSKO 1
7.

POLSKO

1
7. KANADA 1
7. DÁNSKO 1
7. SLOVENSKO 1
7. ŠPANĚLSKO 1
7. FRANCIE 1

Petra Kvitová s vítěznou trofejí za triumf na turnaji v Sydney, kde ve finále zdolala krajanku Karolínu Plíškovou
Petra Kvitová s vítěznou trofejí za triumf na turnaji v Sydney, kde ve finále zdolala krajanku Karolínu Plíškovou

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud