15. února 2015 • 19:18

Přízrak Wawrinka znovu úřadoval. Berdych titul z Rotterdamu nezíská

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenista Tomáš Berdych titul na turnaji v Rotterdamu neobhájil. Ve finále prohrál se Švýcarem Stanem Wawrinkou 6:4, 3:6 a 4:6.



Berdych vyhrál ve dvouhře deset turnajů, ale ani jedno vítězství ještě neobhájil. Nyní byl blízko, skvěle hrající Wawrinka byl však nad jeho síly. Švýcar letos získal po Čennaí již druhý titul a má nejvíce vyhraných zápasů v sezoně (14).

"Jsem zklamaný, jak zápas skončil, ale vítěz může být jenom jeden," řekl Berdych. "Byl to dobrý duel. Měl jsem šance na začátku druhého setu, které jsem nevyužil, a to mě stálo stálo zápas. Rozhodly drobnosti," dodal sedmý hráč světa.

Proti Wawrinkovi se mu v poslední době nedaří. Na loňského vítěze Australian Open nestačil pošesté za sebou a vzájemnou bilanci si zhoršil na 5:11.

Finále v Rotterdamu začal devětadvacetiletý Berdych výtečně. V prvním setu hrál agresivně, dobře returnoval a po brejku v páté hře úvodní set získal. Hrály se dlouhé výměny plné tvrdých míčů a Wawrinka postupně získával větší jistotu.

Zápas rozhodla pasáž od stavu 3:3 ve druhém setu. Berdych častěji chyboval a uhrál jeden game z osmi. Přišel o druhou sadu a ve třetí prohrával 1:4. Snížil na 3:4 a za stavu 3:5 odvrátil mečbol, ale proti rozjetému soupeři víc nezvládl.

Na začátku druhého setu navíc neměl štěstí. Hned v první hře trefil soupeř při brejkbolu "prasátko" a dostal se do vedení 2:0. "To se stává, patří to k tenisu. Nejsem v tomhle směru nejšťastnější, musím vyhrávat body jinak," usmál se Berdych.

Po dvouhodinové bitvě viděl na své hře pozitiva. "Naposledy jsem nebyl schopen reagovat na jeho hru," připomněl loňskou prohru se Švýcarem dvakrát 1:6 na Turnaji mistrů.

"Teď to bylo úplně jiné. Ze začátku jsem hru kontroloval a bylo to těsné. Je třeba dál pokračovat v tvrdé práci, kterou teď dělám," dodal Berdych.

Přes prohru má za sebou pod novým koučem Danielem Vallverduem z Venezuely vydařený vstup do sezony. Finále hrál i v Dauhá a na Australian Open došel do semifinále.

Dvouhra - finále:

Wawrinka (4-Švýc.) - Berdych (3-ČR) 4:6, 6:3, 6:4.

Čtyřhra - finále:

Rojer, Tecau (3-Niz./Rum.) - J. Murray, Peers (Brit./Austr.) 3:6, 6:3, 10:8.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud