19. února 2015 • 16:48

Plíšková i podruhé porazila Šafářovou a v Dubaji už je v semifinále

Autor: jj, ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Karolína Plíšková vyhrála druhý čtvrtfinálový duel s Lucií Šafářovou na okruhu WTA za sebou. Na turnaji v Dubaji navázala na vítězství z minulého týdne z Antverp a po výhře 3:6, 7:6, 6:1 nad jedenáctou nasazenou krajankou postoupila na lukrativním podniku s dotací 2,5 milionu dolarů mezi čtveřici nejlepších. Tam narazí na Garbiňe Muguruzaovou Pokud by Plíšková celý turnaj vyhrála, stane se poprvé v životě českou dvojkou a může vystoupat až na 11. místo žebříčku.



V Dubaji se ty dvě již na kurtu potkaly coby spoluhráčky. Nastoupily do čtyřhry, kde ale skončily v prvním kole. Jejich singlové vystoupení je mnohem vydařenější. Šafářová ve středu ukončila šestnáctizápasovou neporazitelnost Venus Williamsové v Dubaji, Plíšková zaznamenala čtvrtou výhru kariéry proti hráčce z elitní desítky, když zdolala Anu Ivanovičovou. Z dnešního českého derby ale nebyla ani jedna nadšená.

„Lucka je kamarádka, už jsme se utkaly v Antverpách a teď nás to čeká znovu. Nejsem z toho nadšená, ale co nadělám,“ povzdechla si dvaadvacetiletá Plíšková. „Nikdy není příjemné hrát proti krajance a kamarádce. Ale tak to bohužel je. Musím to brát jako každý jiný zápas, půjdu na kurt vyhrát,“ přisadila si Šafářová, jež se po slabším úvodu do sezony, který jí zpříjemnil deblový titul z Australian Open, rozjela.

V semifinále Plíšková narazí na Garbiňe Muguruzaovou, která zase vyhrála španělský souboj nad Carlou Suárezovou, přemožitelkou Petry Kvitové z 3. kola. Muguruzaová porazila svoji deblovou partnerku 6:7, 6:3 a 6:3. Plíšková se utká s rodačkou z Venezuely podruhé v kariéře, na antuce při French Open 2013 česká tenistka prohrála 1:2 na sety.

Plíšková, která hraje na čtvrtém kontinentu za poslední čtyři týdny, v úvodu zápasu se Šafářovou více kazila a v přestávkách mezi gamy působila ve třicetistupňovém vedru unaveným dojmem.

Šafářové stačil k zisku první sady jediný brejk, vedení se rychle ujala i v druhém setu a zdálo se, že je rozhodnuto.

Dvaadvacetiletá Plíšková, jež se tento týden vyšplhala v žebříčku nejvýš v kariéře na 18. místo, pak ale po pohovoru s trenérem Jiřím Vaňkem na kurtu znovu zabrala. Vyrovnala na 3:3 a za stavu 5:4 měla při podání o šest let starší soupeřky setbol, ten ale ještě nevyužila. Sadu ale dotáhla do zkrácené hry a v ní už uspěla.

Na vítězné vlně se udržela i v úvodu rozhodujícího setu a světovou patnáctku dostávala při jejím podání pod tlak. Šafářová, která odehrála maratonský, takřka tříhodinový zápas už v 2. kole s Casey DellAcquaovou, vadla a první game získala až po velkém boji za stavu 0:4. Manko už ale nesmazala a po dvou hodinách a 28 minutách Plíšková proměnila první mečbol.

Tenisový turnaj žen v Dubaji:

Dvouhra - čtvrtfinále:

Karolína Plíšková (17-ČR) - Šafářová (11-ČR) 3:6, 7:6 (7:5), 6:1, Muguruzaová (Šp.) - Suárezová (13-Šp.) 6:7 (4:7), 6:3, 6:3.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud