24. února 2015 • 08:24

Rebelka nevylučuje Fed Cup: Jsem k dispozici, hlásí Záhlavová-Strýcová

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Minulou sezonu končila Barbora Záhlavová-Strýcová na životním maximu, patřilo jí 25. místo na žebříčku WTA a rok ozdobila účastí ve čtvrtfinále Wimbledonu. Na dovolenou přesto šla s hořkostí v srdci. Nedostala se do výběru pro finále Fed Cupu, což nelibě nesla. Poté, co odmítla start v letošním 1. kole v Kanadě, se zdálo, že fedcupová kapitola je pro ni uzavřena, opak je však pravdou. Z turnaje v katarském Dauhá někdejší rebelka vzkazuje: jsem připravena pokračovat!



Na začátku února to byl rok, co se Barbora Záhlavová-Strýcová naposledy vešla do týmu pro Fed Cup, v deblu s Andreou Hlaváčkovou výrazně pomohla zajistit vítězný bod ve Španělsku.

Její předchozí nominace je ještě o další dva roky starší. Za poslední tři roky jen dvě pozvánky a hlavně opomenutí při tvorbě loňské finálové sestavy se zdály být moc pro plzeňskou rodačku, jejíž kariéru navíc málem zničil dopingový průšvih po zbytečné chybě při užívání prostředku na hubnutí.

„To finále mě samozřejmě mrzelo, byla jsem z toho špatná, protože jsem si myslela, že ho budu hrát, ale nestalo se a nehrála jsem,“ připouští zanedlouho 29letá hráčka.

Záhlavová-Strýcová vyřadila soupeřku z Tchaj-wanu Chang Kai-ChenFoto Reuters

Vazby se však nepřetrhaly, a krátce poté, co fedcupový kapitán Petr Pála oznámil, že všechny žebříčkově vyhovující adeptky jsou mu pro dubnové semifinále v Ostravě proti Francii k dispozici, už Záhlavová-Strýcová potvrdila: „Jsem mezi nimi i já.“

Vzhledem k tomu, že ve svém vzestupu neustala ani v zimní přestávce, naopak jde žebříčkem stále nahoru a nyní jí patří 22. místo, je to logický odraz situace.

S ohledem na její pověst rebelky, která nikdy nešla pro ostré slovo daleko, finále si nezahrála a letos cestu do Kanady odmítla v době, kdy mohla být týmovou jedničku, je to docela překvapení.

Příjemné, protože energií překypující zkušená hráčka předvádí ze svého tenisu to nejlepší.

„Kanada se nehodila do mých plánů. Nechtěla jsem tam letět, protože kalendář je už tak strašně náročný. Semifinále je v Čechách, to je vždycky svátek hrát s lidmi v zádech. Nominaci neovlivním, nedělám ji já, tak můžu říct jen tolik, že bych si takový zápas moc užila,“ vysvětluje.

O tom, že ani z pomezí mezi druhou a třetí desítkou žebříčku nebude nominace do týmu snadná, má Záhlavová-Strýcová jasno. Český ženský tenis prožívá historický rozmach, ve stovce má devět hráček, po Američankách nejvíc ze všech zemí, a počítá se s návratem Petry Kvitové (4.) a Lucie Šafářové (15.), stejně jako má velké ambice jedna z nejlepších tenistek letošního roku Karolína Plíšková (13.).

„Pravda je, že na to, jaká jsme malá země, máme spoustu super hráček. Je fajn vidět, že někdo hraje dobře. Co někdo, my hrajeme skoro všechny dobře!“ usmívala se v Dauhá.

Semifinále proti Francii se bude hrát 18.-19. dubna v Ostravě na povrchu novacrylic ultracushion. Pořadatel zápasu vyjednal oblíbené domácí prostředí v ČEZ Aréně i přesto, že termínově se zápas kryje s finále hokejové extraligy, které mohou teoreticky hrát Vítkovice.

„Na určení sestavy je ještě čas, ale těší mě, jak se českým hráčkám na světových turnajích daří. Se všemi jsem v kontaktu a podle předběžných dohod všechny se startem v Ostravě, pokud budou nominovány, počítají,“ uvedl kapitán Petr Pála.

Celý rozhovor s Barborou Záhlavovou-Strýcovou čtěte v úterním vydání deníku Sport

 

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud