24. února 2015 • 18:20

Nadal sjel sudího: Nemůžu vás ani cítit, nechci, abyste mě pískal

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ruply mu nervy, a to pořádně. U jindy klidného Rafaela Nadala to překvapí dvojnásobně. Rodák z Mallorky neunesl v semifinále turnaje v Riu de Janeiru fakt, že ho rozhodčí během utkání s Fabiem Fogninim napomenul za příliš dlouhé pauzy mezi prvním a druhým servisem. "Nechci, abyste řídil moje zápasy," hulákal Nadal na hlavního rozhodčího předtím, než odešel ze zápasu poražen. 



Rafael Nadal ukončil čtvrtfinálový duel s Pablo Cuevasem až v půl čtvrté ráno, o šestnáct hodin později však musel na kurt znovu k semifinálovému souboji s Fogninim. Rodák z Mallorky začal první set výborně a vyhrál ho s přehledem 6:1.

Hlavního sudího Carlose Bernardese však naštval zdlouhavými pauzami mezi prvním a druhým servisem. Po předchozím upozornění, ze kterého si Rafa příliš hlavu nedělal, už přišel trest. Rozhodčí odebral Nadalovi první servis a tím světovou čtyřku totálně rozhodil.

"Zeptám se, jestli se můžu postarat o to, abyste moje zápasy už nikdy neřídil. Budu vás vetovat," vyhrožoval čtrnáctinásobný grandslamový šampion rozhodčímu.

VIDEO: Nadalovy pořádně ruply nervy

A zdaleka neskončil. "Nemůžu vás ani cítit. Vy mě dostáváte při zápasech pod největší tlak," připomněl Nadal rozhodčímu konflikt z Turnaje mistrů před pěti lety.

Podobnými excesy je spíše známý jeho sobotní přemožitel. Nadávkami a urážkami rozhodčích totiž italský bouřlivák Fognini rozhodně nešetří. Teď však našel dokonalého nástupce.

Načatý a asi i dost unavený Nadal již síly nenašel, další dva sety prohrál 2:6, 5:7 a s turnajem se rozloučil. "Rafa je na tomto povrchu nejlepší na světě, tahle výhra je pro mě moc cenná," jásal po zápase sedmadvacetiletý Ital.

Radost Fogninimu zkazil ve finále David Ferrer, který svého soka smetl 6:2, 6:3 a slavil titul.

VIDEO: Takhle Nadal řádil před pěti lety na Turnaji mistrů

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud