27. února 2015 • 09:40

S**ru na to! Wozniacká se v Dauhá pohádala o druhé podání

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pořádně peprnou scénou se s turnajem v Dauhá rozloučila Caroline Wozniacká. V zápase bývalých světových jedniček dánská princezna nestačila na Victorii Azarenkovou a prohrála 3:6, 1:6, ale fanoušci si víc budou pamatovat její hádku o jedno podání uprostřed hry. Kvůli němu si nechala zavolat i supervizora rozhodčích. „Se.u na to, bojíte se změnit rozhodnutí z umpiru,“ oznámila mu poté, co jí nevyhověl



Wozniacká se přitom do křížku s rozhodčími dostala tak trochu nevinně. Za stavu 3:5 a 30:30 poslala první servis do autu a druhý do pásky, odkud se tenisák překulil taky ven. Zřetelná dvojchyba, ale rozhodčí to – vzhledem k délce autu poměrně nepochopitelně – nepostřehli a míč uznali jako dobrý.

Páska, druhé podání, zněl verdikt.

„Co? Vždyť to byl aut!“ vystartovala na druhé straně Azarenková a prsty ukazovala, jak velký. „Challenge,“ oznámila požadavek na Jestřábí oko.

Jenže čekání se vleklo a důkaz na světelné tabuli nikde. Rozhodčí z umpiru pátral, co se děje, až dostal do vysílačky pokyn, že záznam není k dispozici. Jestřábí oko vypovědělo službu.

„Systém nefunguje, verdikt zůstává,“ uvedl a domníval se, že se bude pokračovat ve hře.

To se ale hodně přepočítal.

Azarenková vyjela napřed po něm, pak začala šermovat rukama směrem k lajnovým sudím. Do očí bijící aut si ale nevyhádala. A právě v ten moment se do sporu vložila do té doby čekají Wozniacká.

„Čekám už dost dlouho. Chci místo druhého podání první,“ vznesla požadavek.

Zamítnuto.

„Tak supervizora,“ nahlásila Dánka druhou verzi.

VIDEO: Na celý spor se můžet zde


Supervizor rozhodčích skutečně přišel. Nechal si vyložit situaci, vyslechl rozhodčího i Wozniackou a té pak zkusil objasnit, že má jít na druhé podání, protože taková je a zůstane situace.

To Dánka nechtěla slyšet. Chvílemi diskutovala a chvílemi se smála, protože Azarenková z druhé strany srdnatě bojovala za svoje zájmy. „Caro, viděla jsi ten míč? Viděla?“ obracela se na soupeřku s apelem na její soudnost.

Spor se vlekl zhruba pět minut. V momentě, kdy se supervizor pustil do několikátého vysvětlení, že Jestřábí oko není, už ho Wozniacká odbyla. „Na to já se.u,“ prohlásila s medovým výrazem ve tváři. A krátce na to dozorci sudích vyčetla: „Bojíte se změnit rozhodnutí z umpiru.“ Načež se odebrala na podání.

Přestřelka měla dohru na tiskové konferenci, kde se prostořeká Azarenková s gustem obula skoro do všech, kteří měli s problémem co do činění.

„Především by tohle rozhodnutí (o druhém podání Wozniacké) mělo vejít do Síně slávy pro nejhorší rozhodnutí, jaká jsem v životě viděla. Chybu udělá každý, ale tenhle míč byl tak pomalý, že bylo hodně těžké chybu udělat. Nechápu, jak mohli nevidět míček,“ láteřila.

Jedna z umpirových rozhodčích později večer v rozhovoru mimo záznam vysvětlovala, jak k selhání Jestřábího oka mohlo dojít. Vzhledem k tomu, že míč se na pásce poměrně dlouho převaloval, než spadl hned za síť na zem, mohl prý systém mít potíže ho čistě zaměřit.

Azarenková ještě nějakou dobu pobíhala v prostorách mezi šatnami a kancelářemi WTA s mobilem v ruce, na jehož displeji měla z internetu staženou fotku dopadu inkriminovaného míče, a ukazovala ji jako důkaz.

„Takový binec jsem dlouho neviděla,“ prohlásila už s úsměvem od ucha k uchu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud