3. března 2015 • 14:05

Obézní šampionka Bartoliová chce zpět na kurty: Mám to znovu zkusit?

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když ji nezasvěcený divák uvidí na dvorci, těžko uvěří, že tahle žena před necelými dvěma roky vyhrála nejslavnější tenisový turnaj světa - Wimbledon. Marion Bartoliová ukončila krátce po svém životním úspěchu svoji kariéru, teď však uvažuje o návratu na kurty. 



Třicetiletá tenistka na svůj twitterový účet napsala: "Vrátit se k tenisu nebo ne? Co myslíte? Měla bych?" O svém návratu však uvažovala již na konci minulého roku, kdy během US Open svůj definitivní konec zpochybnila. "Nikdy neříkej nikdy," prohlásila tehdy k překvapeným novinářům.

Marion Bartoliová uvažuje o návratu k tenisu Marion Bartoliová uvažuje o návratu k tenisuFoto Twitter.com

Úvahy o možném comebacku kdysi sedmé hráčky světa překvapují o to více, že když před rokem a půl končila ze zdravotních důvodů kariéru, měla o definitivnosti svého rozhodnutí jasno.

„Od začátku roku jsem si prošla řadou zranění. Po 45 minutách nebo hodině hry mě všechno bolí … Jsem na okruhu už hodně dlouho. Ve Wimbledonu jsou do toho dala všechno, co jsem v sobě měla. Splnila jsem si sen a to mi zůstane napořád," prohlásila.

Prohra se školačkou

Na veřejnosti se poté Francouzka objevila ještě několikrát, když si zkusila pár exhibičních zápasů. Rok po ukončení kariéry si zahrála týden před Wimbledonem duel s patnáctiletou juniorkou, které k překvapení všech podlehla.

Ještě více než porážka však všechny fanoušky šokoval pohled na kdysi vytrénovanou postavu Bartoliové. Na kurtu se totiž pohybovala tenistka, která mnohem více než wimbledonskou šampionku připomínala turistku, která si obtěžkaná značnou nadváhou přišla pinknout.

VIDEO: Největší úspěch v kariéře Martin Bartoliové

A o moc lépe na tom není ani letos. Před začátkem letošního Australian Open si zahrála s legendární Martinou Navrátilovou a pohled na obě hráčky byl více než zarážející. Štíhlé tělo české legendy kontrastovalo s postavou Francouzky.

Marion Bartoliová ani během své aktivní kariéry nepatřila mezi štíhlé tenistky. Její silový tenis podpořený drilem nesmlouvavého otce však slavil úspěchy. Pokud se však bude chtít dnes třicetiletá Marion Bartoliová opravdu vrátit, bude muset na své postavě pořádně zapracovat.

Marion Bartoliová uvažuje o návratu na kurty
Marion Bartoliová uvažuje o návratu na kurty

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud