4. března 2015 • 12:25

Peníze nejsou v Davis Cupu pro hráče na prvním místě, řekl Kaderka

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE ROZHOVOR | Těší ho dominance českých hráček v současném světovém žebříčku. Šéf českého tenisu Ivo Kaderka je optimistou i ohledně budoucnosti českého daviscupového týmu, který se musí tento víkend obejít bez obvyklých opor Tomáše Berdycha a Radka Štěpánka. Nejen na tato témata odpovídal Kaderka v online rozhovoru se čtenáři iSport.cz.



O bodech do žebříčků za Fed Cup a Davis Cup

"Ano, určitě to podporuji a považuji to za velmi prospěšné a spravedlivé. Kdyby tomu tak bylo v posledních pěti letech, byla by Petra Kvitová už světovou jedničkou."

O odměnách za Fed Cup a Davis Cup

"Odměny hráčů první světové desítky za jedno kolo Davis Cupu i Fed Cupu se pohybují od 200-300 tisíc dolarů. Spočítejte si, kolik to je, když nastoupí v jednom roce ke čtyřem daviscupovým kolům. A odměny pro Tomáše Berdycha, nebo Petru Kvitovou? Na rozdíl od jiných hráčů a hráček světové desítky mají své smlouvy uzavřené s Českou sportovní a tyto smlouvy jsou ve srovnání s ostatními velmi rozumné a v úplně jiných dimenzích. Přestože tato informace je velmi důvěrná, mohu vám říct, že naši hráči a hráčky se nikdy nesnížili k finančním licitacím a start v Davis Cupu a Fed Cupu je pro ně otázkou cti a národní hrdosti. Nevím o žádném našem hráči a hráčce, u kterých by byly na prvním místě finanční odměny za zápasy v Davis Cupu a Fed Cupu. Hráči a hráčky si dobře uvědomují, že nevymazatelná tenisová sláva a sportovní nesmrtelnost je právě v těchto soutěžích. Jejich jména na těchto trofejích nikdo nevymaže."

O odměnách pro české hráče a hráčky

"Na rozdíl od jiných hráčů a hráček světové desítky, o jejichž odměnách jsme již dnes mluvili, mají své smlouvy uzavřené s Českou sportovní a tyto smlouvy jsou ve srovnání s ostatními velmi rozumné a v úplně jiných dimenzích. Přestože tato informace je velmi důvěrná, mohu vám říct, že naši hráči a hráčky se nikdy nesnížili k finančním licitacím a start v Davis Cupu a Fed Cupu je pro ně otázkou cti a národní hrdosti. Nevím o žádném našem hráči a hráčce, u kterých by byly na prvním místě finanční odměny za zápasy v Davis Cupu a Fed Cupu."

Proč se hraje Fed Cup a Davis Cup jen v Praze a Ostravě

"Existují striktní pravidla Mezinárodní tenisové federace, která vám pro každé dané kolo určují například: kapacitu stadionu, blízkost mezinárodního letiště, dostupnost adekvátního hotelu atd. V České republice jsou to v současné době jenom dvě místa."

 

Ivo Kaderka

Lukáš, 4. března 2015
Kdo je vaším oblíbeným hráčem a hráčkou na okruhu kromě českých tenistů a proč?
Rafael Nadal. Chtělo by se mi říct i Roger Federer, na mě je to ale až moc velký slušňák. Mezi ženskými určitě Serena Williamsová. Děkuji za vaše dotazy a držte nám palce při Davis Cupu.
Tomas, 4. března 2015
Jaký je Váš vztah k Aleši Hušákovi?
Aleš Hušák vždy byl mimořádně silná osobnost, tvrdý obchodník, který šel za svými cíli a sny někdy až bezhlavě. Byl to dokonalý stratég moci, ale přehnal to. Neuvědomil si, že žádný strom neroste do nebe. Bohužel pro něj i pro český sport neposlouchal rady. Kdyby je poslouchal, mohlo všechno dopadnou jinak. Český sport ztratil Sazku i krásnou arénu a teď se trápí s nedostatkem financí.
marcínek, 4. března 2015
Dobrý den. Prej jste omezil výdaje na vyhlášení nejlepších mladých tenistů, kteří dostávali prémii 10 tisíc korun a věcné ceny. Je to pravda a můžete říci důvod?
Není to pravda, neomezil, protože vyhlašování takzvaných 'Kanářích nadějí' - nejúspěšnějších tenisových naději ve všech oblastech patří pod krajské tenisové svazy.
Veronika , 4. března 2015
Prosazujete názor, aby se za Fed Cup udělovaly body do žebřičku WTA ? Nejspíše by se ti zvedla prestiž soutěže a reprezentovaly by hráčky typu: Williams, Sharapova, Bouchard... Zase teď je hezky vidět, které hráčky nehrají jen pro sebe, ale i pro zemi. ( V tomto ohledu pochvala pro naše české holky) Co myslíte?
Ano, určitě to podporuji a považuji to za velmi prospěšné a spravedlivé. Kdyby tomu tak bylo v posledních pěti letech, byla by Petra Kvitová už světovou jedničkou.
Michal, 4. března 2015
Může se prosadit někdo kdo ma rodiče kteří nehrali tenis a nejsou vlivní ? Děkuji
Určitě ano a těch případů není zrovna málo.
vladimir hlavaty, 4. března 2015
Dobré dopoledne,co říkáte na současný ženský žebříček,moc děkuji
Nejkrásnější pohled na ženský žebříček jaký tenisový prezident může mít: čtyři hráčky ve světové dvacítce, Amerika tam má jen tři. Téměř desetinu světové stovky tvoří české hráčky. Těsně za dveřmi světové stovky stojí další Češky.
adamec, 4. března 2015
Dobrý den jakou mate školu ? Jak ste se dostal k teto funkci?
Jsem inženýr ekonomie, kandidát ekonomických věd. Prezidentem jsem byl zvolen na valné hromadě českého tenisového svazu v letech 1998, 2002, 2006, 2010 a 2013.
Štěpán, 4. března 2015
Z jakého důvodu si myslíte, že Tomáš Berdych odmítl hrát 1.kolo DC. Ale ten opravdový důvod...? Jaké jsou naše šance proti Austrálii podle Vás? Já to vidím tak na 70:30 pro Austrálii...
Daviscupová legenda a gladiátor, který dvakrát vyhrál Davis Cup, a zasloužil se o nejslavnější éru českého tenisu, má ve svých 29 letech právo upřednostnit svůj turnajový program před startem v týmové soutěži. Jsem optimista.
zdenek sáza, 4. března 2015
Dobrý den, kde se bude hrát tento rok MČR dospělých? V Ústí nad Orlicí?
Zatím nemohu prozradit, ale mohu vás potěšit, že máme několik zajímavých míst, s výborným zázemím, velkou tradicí a zájmem místních autorit. Zatím je vše v jednání.
Chelsea FC, 4. března 2015
V Prostějově vás moc rádi nemají, ale to asi víte, kdy u vás zafunguje sebereflexe a znovu kandidovat už nebudete a vykašlete se na tenis z pozice velkého šéfa :)
Jak jste na to přišel? Prostějov je moje domovská scéna a zrovna tady mám nejvíc přátel i největší podporu.
frick, 4. března 2015
Vidíte v hráčích jako jsou Pavlásek/Veselý, že zrovna tito dva by mohli být jako Berdych/Štěpánek v Davis Cupu?
Nejdřív si položme otázku, kdo by před zhruba deseti lety dokázal říct, že Berdych a Štepánek se stanou nesmrtelnými daviscupovými ikonami, které soutěž dvakrát po sobě vyhrají. A z toho můžeme odvodit odpověď na váš dotaz. Ano, může se to stát.
Tomáš Ch., 4. března 2015
Často jste kritizoval české rozhodčí při DC a FC. V poslední době tolik kritiky v médiích není, zlepšili se ? Kdo se stará o rozhodčí v česku, existuje také komise rozhodčích jako třeba ve fotbale?
Jsem rád a děkuji za tento dotaz. Ano, kritizoval jsem je, bylo to v roce 2004. Dnes můžu říct, že máme jedny z nejlepších rozhodčích v Evropě, dobře fungující komisi rozhodčích a proti práci našich rozhodčích nemůžu říct ani slovo.
Ervin, 4. března 2015
Dobrý den, proč na České televizi kromě FC, DC a French Open nevysílají žádný tenis? Zvlášť, když máme tolik hráčů a především hráček v elitní stovce obou žebříčků? Děkuji za odpověď.
Na tuto otázku není úplně jednoduchá odpověď. U velkých akcí je to často otázka ceny vysílacích práv a jistě chápete, že to je věcí České televize, nikoli tenisového svazu. Nicméně Česká televize by určitě měla přidat více vysílacího času i jiným sportům, tedy i tenisu trošku na úkor fotbalu a hokeji.
adam pavel, 4. března 2015
dobrý den, s jakou podporou může od svazu počítat obyčejný malý tenisový klub? např. 4 družstva mládeže a 80 členů ??
Už v souvislosti s výše uvedeným hodně záleží na účasti ve svazových soutěžích a úspěšnosti mládežnických a juniorských týmů.
Eplas, 4. března 2015
Jestliže na WTA turnaj v Praze, je vstup zdarma, je to tak, že kdo dřív přijde, ten si sedne kde je volno, nebo i přesto, že je vstup zdarma, budou existovat nějaké lístky, které budou fungovat na principu koupě zdarma, aby si člověk mohl zamluvit alespon sedadlo?
Český tenisový svaz není organizátorem tohoto turnaje, a proto není kompetentní zodpovědět tuto otázku.
Jan Kala, 4. března 2015
Lyžařský svaz zveřejnil závěry kontroly NKÚ, vyzývám svaz tenisu ať učiní totéž.
Výsledky kontroly NKÚ jsou veřejně známé i v našem případě.
Vilma, 4. března 2015
Dobrý den,chtěla bych se zetat, jak si vede český tenis v celkovém hodnocení?Moc Vám fandím!
O tom už jsme mluvili, v posledních dvou letech - jak Paříži tak Dubaji na kongresech ITF zažil český tenis hodně slávy a v žebříčku týmových soutěžích dominujeme světu. Naše federace je špičkou v rámci ITF.
Kamila Voráčková, 4. března 2015
Dobrý den, určitě jste si všiml návratu Nicole Vaidišové na kurty. Myslíte, že se dokáže opět dostat třeba do TOP 50 nebo dokonce TOP 10? A v jaké mladé hráčce vidíte tzv. budoucí hvězdu českého tenisu?
Hlavně je mi moc líto, že předčasně ukončila kariéru. Určitě je silná, má spoustu energie a ještě se o své úspěchy popere. Věřím, že se vrátí do velkého tenisu.
Nairam, 4. března 2015
Dobrý den. Kdo určuje cenu vstupenek na Davis Cup/Fed Cup?
Už jsme mluvili o tom, že Davis Cup a Fed Cup pro nás organizuje na klíč společnost Česká sportovní, takže ona má tuto záležitost na starosti.
Běla Novotná, 4. března 2015
Dobrý den, můžete prosím říct, v čem spatřujete poslední úspěchy tenisu? Systém, turnaje, trenéři..... Děkuji za odpověď
Český tenisová svaz vybudoval unikátní sofistikovaný systém podpory a přípravy talentovaných tenistů. Jeho zásadní prioritou je podpora mladé tenisové generace, tento systém jsme začali budovat před 17 lety a v naší takzvané pyramidě máme k dnešnímu dni 16 tréninkových středisek mládeže napříč celou Českou republikou, pět středisek vrcholového tenisu a dvě národní tenisová centra. Léta organizujeme pro zejména českého hráče celou řadu menších mezinárodních turnajů: ITF Futures a challengerů a zde dostávají čeští tenisté první velké mezinárodní šance a zkušenosti, i prize money pro svůj další výkonnostní růst. To vše v domácím prostředí. Mládež podporujeme od útlého věku v projektech mini a baby tenis, v nichž startuje přes 400 týmů. Organizujeme přibližně 70 výjezdů české mládežnické reprezentace na klíč, máme zde spoustu turnajů mládeže ITF a Tennis Europe, mistrovství Evropy jednotlivců - juniorů a mistrovství světa juniorů družstev do 14 let. Organizujeme a podporujeme vzdělávání trenérů, pořádáme pravidelné metodické semináře. Máme dokonalý systém soutěží družstev ve všech věkových kategoriích i turnajů jednotlivců.
Alena, 4. března 2015
Pane Kaderko,dobrý den.Nezdá se Vám ,že L.Rosol je hráč,který jezdí po turnajích jen pro zápisné?
Tak s tímto nemohu za žádných okolností souhlasit, je to skvělý tenista a hráč, který dokázal porazit i světovou jedničku Nadala. A věřte, že hráči první světoví třicítky si jen pro zápisné na turnaje nejezdí, vždycky chtějí vyhrát.
Tomasino, 4. března 2015
Existuje nějaká naděje,že čeští fanoušci budou moci vidět Fedcup a Davis Cup například v Pardubicích,Brně nebo třeba v Karlových Varech ?
Teoretická možnost určitě existuje, ale na podobnou otázku jsme před chvílí odpovídali.
Martin Skoumal, 4. března 2015
Jak hodnotíte vaše prezidentování v čele českého tenisu? O co jste obohatil český tenis? Kdy odstoupíte z této funkce?
Rozhodují pouze výsledky a všechno ostatní jsou pouze jalové řeči. Na dvou posledních výročních kongresech ITF byl český tenisový svaz vyhlášen jako nejúspěšější tenisová federace na světe a k tomu není třeba nic dalšího dodávat. Moje prezidentování před 17 lety začalo s prázdnou pokladnou, dluhem přibližně 44 milionů, hromadou nezaplacených faktur, s Davis Cupem a Fed Cupem v barážích a bez jediného svazového tréninkového centra mládeže. V historii českého tenisu jsem nejdéle sloužícím prezidentem a za toto období se český tenis stal nejúspěšnějším českým sportem. Do této funkci mě zvolili lidé, kteří hodně odpracovali a tenis mají rádi, spolupráce se nám velmi daří a jsme spokojeni.
Jango, 4. března 2015
Dobrý den, jak to vypadá s halou v Hloubětíně. Jinak gratulace źa úspěchy tenistů za vaší vlády.
Vše je otázka jednání, jinak moc děkuji za ocenění úspěchů českého tenisu.
Kamzík, 4. března 2015
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, proč byl pro 1. kolo DC Česko-Austrálie vybrán tvrdý povrch, když pro Australany by byla nejhorší antuka?
Otázka výběru povrchu je vždycky výsledkem konsenzu mezi nehrajícím kapitánem a hráči.
tereza, 4. března 2015
Hezky den pane prezidente, mohu se zeptat jak je to s odměnami našich hráčů - třeba Petry Kvitove nebo Tomáše Berdycha?
Na rozdíl od jiných hráčů a hráček světové desítky, o jejichž odměnách jsme již dnes mluvili, mají své smlouvy uzavřené s Českou sportovní a tyto smlouvy jsou ve srovnání s ostatními velmi rozumné a v úplně jiných dimenzích. Přestože tato informace je velmi důvěrná, mohu vám říct, že naši hráči a hráčky se nikdy nesnížili k finančním licitacím a start v Davis Cupu a Fed Cupu je pro ně otázkou cti a národní hrdosti. Nevím o žádném našem hráči a hráčce, u kterých by byly na prvním místě finanční odměny za zápasy v Davis Cupu a Fed Cupu. Hráči a hráčky si dobře uvědomují, že nevymazatelná tenisová sláva a sportovní nesmrtelnost je právě v těchto soutěžích. Jejich jména na těchto trofejích nikdo nevymaže.
Pavel, 4. března 2015
Víte, kolik celkem dostává tenis ze státního rozpočtu peněz? Myslíte si, že je to hodně či málo (např. ve srovnání s fotbalem, hokejem na jedné straně a zimními sporty na druhé)? Děkuji a hezký den, Pavel
Český tenisový svaz dostává státní peníze podle klíče k rozdělování finančních prostředků MŠMT. Tento klíč je pro všechny federace stejný, zohledňuje mimo jiné členskou základnu, úspěšnost sport atd. Tento klíč respektujeme tak, jako každý jiný sportovní svaz, kterého se to týká.
Brandon Walsh, 4. března 2015
Není dnes tenis pro řadu rodičů znovu příliš drahý sport? Nemůže to v budoucnu ohrozit výchovu nových talentů a jak této hrozbě ČTS čelí?
ČTS této hrozbě čelí tak, že dlouhá léta podporuje začínající děti v projektu mini a baby tenis. Tato podpora je o milionech. Samozřejmě, tenis je drahý sport, nicméně například hokej je určitě dražší. Tenisový svaz navíc podporuje tenisovou mládež finančním dotováním soutěží družstvech v Poháru prezidenta ČTS, nejtalentovanější děti jsou podporovány v tréninkových střediscích mládeže a junioři v národních tenisových centrech.
David Lí, 4. března 2015
Co si myslíte o financování českého sportu? Velkým tématem jsou nyní státní dotace. Podporuje podle vás stát sport dostatečně?
Český sport je dlouhodobě podfinancovaný na jednom z posledních míst v Evropě. Sport je jedna z mála, ne-li z posledních aktivit, která ještě vychovává mladé lidi v této zemi. Zmizel vliv církve, bývalý velký vliv školy, neexistuje vojenská služba. Tradiční instituce ztratily svůj vliv. Zůstává jedna z posledních možností, jak vychovávat lidi a tím je sport. To by si měl stát uvědomit a zařídit se podle toho. Věřím, že se to zlepší a špičky vedení českého sportu pro to dělají maximum. Je pozitivní, že současný ministr financí má chuť tuto situaci řešit.
Helena, 4. března 2015
Pane Kaderko,jak vidíte budoucnost českého DC týmu.Děkuji
Optimisticky. Nicméně v této souvislosti bych rád připomenul obrovské daviscupové úspěchy poslední let: finále v Barceloně 2009, semifinále v Srbsku 2011, vítězství 2012 a 2013 a semifinále ve Francii v loňském roce. Co by za tyto úspěchy daly Spojené státy americké a jiné velmoci.
Andrej Buben, 4. března 2015
Proč se Davis Cup a Fed Cup hrají pořád jen v Ostravě a Praze?
Existují striktní pravidla Mezinárodní tenisové federace, která vám pro každé dané kolo určují například: kapacitu stadionu, blízkost mezinárodního letiště, dostupnost adekvátního hotelu atd. V České republice jsou to v současné době jenom dvě místa. Nezanedbatelný je i přístup místních autorit, samosprávy a obchodních partnerů.
BroLo, 4. března 2015
Kdo podle vás patří mezi nejnadějnější české juniory, komu budeme fandit za pět, deset let?
Bude to ten, kdo bude nejpracovitější, nezapálenější, bude mít štěstí, vydrží mu zdraví, bude mít výborné tenisové rodiče, kteří ho vždy podrží, bude v dobrém klubu a dokáže zúročit velkorysou podporu tenisového svazu. Bude to jenom ten, který bude schopen a ochoten obětovat se svému tenisovému snu všechno. Dohromady je to tolik proměnných, že těžko můžete teď v danou chvíli říkat konkrétní jména.
Veverka, 4. března 2015
Byla jsem překvapená, když jsem se dozvěděla, že za reprezentaci ve Fed Cupu a Davis Cupu dostávají tenisté vysoké finanční odměny. Má to podle vás tak být?
Nejdříve si definujme, co to jsou vysoké a nevysoké finanční odměny. Jak jsem řekl před chvílí, odměny hráčů první světové desítky za jedno kolo Davis Cupu i Fed Cupu se pohybují od 200-300 tisíc dolarů. Spočítejte si, kolik to je, když nastoupí v jednom roce ke čtyřem daviscupovým kolům.
Kemba Chodec, 4. března 2015
Dobrý den pane Kaderko, chtěl jsem se zeptat, zda tenisový svaz finančně netratí na tom, že nechává DC a FC organizovat soukromou agenturu Česká sportovní. Je to tak běžné i v zahraničí?
Smlouva s Českou sportovní je v současné době možná nejdůležitější smlouvou, který český tenisový svaz má. Finanční zajištění Davis Cupu a Fed Cupu se každoročně pohybuje v řádech několika desítek milionů. Česká sportovní všechna utkání Davis Cupu a Fed Cupu pro nás organizuje na klíč. Většina silných tenisových federací světa, které se pohybují ve vyšších patrech Davis Cupu a Fed Cupu, musí mít agenturu, která tyto akce zajišťuje.
Štěpec Válec, 4. března 2015
Je pravda, že máte při Davis Cupu zakázaný vstup do české šatny, jak kdysi někde řekl Radek Štěpánek? Jaké máte vůbec vztahy s nejlepšími českými hráči a hráčkami?
Málokdy odpovídám na hlouposti a neumím si představit, že by prezident tenisové federace kdekoli na světě, měl zakázaný vstup do šatny na Davis Cupu nebo Fed Cupu. Jistě jste si všimli, že žádné podobné nepodstatné a mnohdy hloupé mediální prezentace nekomentuji. S hráči a hráčkami jsem vždy měl a mám velmi dobré, přátelské vztahy, navíc většinu z nich znám od žákovských let velmi dobře. Je pravda, že někteří z nich mě přirostli k srdci víc a někteří méně.
Kocour Damián, 4. března 2015
Mám strach, že o víkendu prohrajeme s Austrálií a sestoupíme do baráže. Čím to je, že máme tolik skvělých tenistek, kdežto mezi muži je taková díra?
Určitě se nebojím a jsem věčný optimista, i když vím, že to utkání bude hodně těžké. Určitě bych nepoužil slovo 'díra', postupně nám dorůstají další výborní hráči. Jirka Veselý má na to, aby byl za chvíli ve třicítce, Adam Pavlásek je mimořádně talentovaný a nadějný hráč. Další hráči, kteří jsou v juniorském věku zatím samozřejmě nemají publicitu a veřejnost je nezná, ale pokud budou tvrdě pracovat, zůstanou zdraví a budou mít i potřebný kus štěstí, mohou vkročit do vysokých pater světového tenisu. Uděláme pro ně všechno, co bude v našich silách. Světová konkurence je stále tvrdší a neúprosnější a určitě mi dáte za pravdu, že tato malá země nemůže vyprodukovat tři hráče světové padesátky ročně. A věřte, je to tak všude na světě. Podívejte se například na Spojené státy americké, Rusko, Švédsko, Anglii a řadu ostatních světových velmocí. Zatím se nám všichni dívají na záda.
LaMarcus Šutér, 4. března 2015
Hezké dopoledne, přijde mi, že současný trend superkoučů se hodně tenistům vyplácí. Československo a Česko mělo skvělých hráčů spoustu, nevidím ale, že by pracovali pro český tenis. Není to podle vás škoda?
Musím vás trošku poopravit: je spousta výborných hráčů naší tenisové historie, kteří pracují pro český tenis. Na druhou stranu určitě není možné, aby každý kdo skončil aktivní hráčskou kariéru, pracoval pro tenisový svaz. Spousta bývalých hráčů se věnuje trenérské činnosti v privátním sektoru. Jen pro vaší informaci, z hráčů nedávné minulosti - z první světové stovky - pracují v našich národních tenisových centrech, střediscích vrcholového tenisu a tréninkových střediscích mládeže, například: Michal Tabara v Prostějově, na Spartě Bohdan Ulihrach a Helena Suková, která pomáhá Siniakové, tváří Sparty je i Hana Mandlíková, Jarda Navrátil vede Davis Cup, Petr Pála Fed Cup, pracuje pro nás Josef Čihák a nedávná daviscupová legenda Jirka Novák se stal šéfem našeho juniorského tenisu, kapitánem Galeova poháru a má na starosti vyhledávání, výběr a přípravu všech našich nadějných juniorů. Na 1. ČLTK - na Štvancii - je mimo jiné Jan Vacek a stále ještě Jiří Hřebec, i když je mu už přes 60 let. Určitě si vzpomenete na Honzu Kukala, který pro nás odvedl také obrovský kus práce.
Drtikol, 4. března 2015
Jak se vám zamlouvá současný model Davis Cupu? Nepotřebuje tahle soutěž změnu, třeba dvoutýdenní turnaj národních výběrů, jak se o tom před pár lety mluvilo? Odměny za výhru salátové mísy jsou minimální, nový model by mohl pomoci zvednout zájem sponzorů i nejlepších hráčů. Něco ve stylu MS ve fotbale by se mi líbilo.
Co se týče Davis Cupu, jsem absolutně konzervativní. O každé změně, která by přišla, si myslím, že by Davis Cupu ublížila. Davis Cup je nejrozšířenější mezinárodní týmová každoročně hraná soutěž na světě a mělo by to tak zůstat. Davis Cup má úžasnou tradici, noblesu a neopakovatelnou atmosféru a je to něco úplně jiného než krátkodobé turnajové soutěže. Když hrají národní týmy, vlajka proti vlajce a je plný stadion fantastických diváků (například v Buenos Aires, nebo naší O2 areně), běhá vám mráz po zádech. Tuto atmosféru nemůže nahradit žádná krátkodobá soutěž hraná turnajovým způsobem. Co se týče odměn, hráči první světové desítky obvykle hrají jedno kolo za 200-300 tisíc dolarů, což určitě není málo, i když na turnajích mohou vydělat víc. Nemyslím si, že Davis Cup by měl být jenom o penězích. Jak už jsem říkal, je to o atmosféře, obrovských emocích a národní hrdosti.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud