20. března 2015 • 17:45

Kouzla v Indian Wells: Nejkrásnější výměna v historii turnaje

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je tomu také prakticky přesně deset let, kdy švýcarská legenda Roger Federer předvedl ve finálovém souboji s Lleytonem Hewittem ve finále Indian Wells výměnu, která se zapsala do dějin turnaje jako nejkrásnější v celé jeho historii.



Světová jednička Roger Federer a v té době hráč číslo dvě Lleyton Hewitt. Takové obsazení měla finálová bitva v Indian Wells v roce 2005. Švýcarský tenista měl v té době na kontě "jen" čtyři grandslamové tituly, jeho australský soupeř dva a zápas tak měl tak atributy bitvy snů.

A nezklamal. Přestože Federer vyhrál zápas hraný na tři vítězné sety celkem jednoduše 6:2, 6:4 a 6:4 diváci odcházeli domů nadšení. Přičinila se o to výměna ve druhém setu, která měla pětačtyřicet úderů a nabídla prakticky vše, co si můžete v tenisu představit.

VIDEO: Nejkrásnější výměna v historii Indian Wells

Nechyběla dokonalá technika, bleskové nohy, přehled, odhad, postřeh a vynikající fyzická kondice. "Bylo to neuvěřitelné, to se normálně nestává, aby vám diváci aplaudovali ve stoje uprostřed gamu. Byl to jeden z nejkrásnějších a nejfantastičtějších míčů mé kariéry," vzpomíná na výměnu snů Federer.

"Ten míček jsem prohrál, aniž jsem udělal jedinou chybu. Oba dva jsme byli absolutně vyčerpaní," dodává švýcarská legenda.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud