Pavel Novotný
31. března 2015 • 04:10

Vaidišová stoupá mezi elitu. Vylétla o 665 míst za 6 měsíců

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je 328. hráčkou světa. Umístění, které na nikoho zvláštní dojem neudělá. Zvláště, jedná-li se o tenistku, která už byla sedmá na světě. Z jiného úhlu pohledu se už však celá situace jeví úplně jinak. Nicole Vaidišová za šest měsíců od svého návratu vylétla žebříčkem o neuvěřitelných 665 míst!



Když se Nicole Vaidišová vracela v září loňského roku po čtyř a půlleté pauze na kurty, moc velké věci se od jejího comebacku nečekaly. "Takhle dlouhá přestávka je šílená, Nicole to bude mít nesmírně těžké," říkala například česká čtyřka Barbora Záhlavová-Strýcová .

A zdaleka nebyla jediná. "Nehrát dva tři měsíce, už to je moc znát, natož pak přes čtyři roky," potvrzovala Karolína Plíšková. Brzy šestadvacetiletá tenistka však zatím všechny pochybnosti hází za hlavu.

Nicole Vaidišová během zápasu s Rumunkou HalepovouFoto ČTK/AP

Na kurty se rodačka z Norimberka vrátila na maličkém turnaji v Albuquerque, kde nebyli ani sběrači, které by dvojnásobné grandslamové semifinalistce podávali míčky. Vaidišová zde uhrála jednu výhru, v té době jí světový žebříček ještě ani neregistroval.

„Nicole je obrovská bojovnice, má na to, aby se vrátila mezi nejlepší,“ věřila české hráčce dánská tenistka a bývalá světová jednička Caroline Wozniacká. Asi ani ona sama netušila, jak rychle začne Češka její slova potvrzovat.

Ve svém druhém vystoupení v Las Vegas se již prezentovala jako 993. hráčka planety a připsala si hned dvě vítězství. Na dalším turnaji v Maconu již byla 704. v New Braunfels 691. Na tomto místě také rok 2014 zakončila.

Let vzhůru pokračuje

Zdaleka to však nebyl konec. V lednu na turnaji v Daytona Beach došla do osmifinále už jako 600. tenistka světa.

Obrovský skok pak přišel letos v únoru, kdy na klání v Midlandu vyhrála Nicole Vaidišová včetně kvalifikace hned šest zápasů, aby podlehla až v semifinále turnaje Němce Mariové.

Parádně si norimberská rodačka počínala i v Monterrey, kde už hrála jako 370. tenista žebříčku. Vyhrála zde tři zápasy, během kterých si připsala i skalp krajanky Lucie Hradecké . Skončila až ve čtvrtfinále na raketě bývalé světové jedničky Any Ivanovičové.

"Nicole mě velmi překvapila, protože to, co na kurtu předváděla, si nic nezadalo s tím, jak hrála na vrcholu své první kariéry. Proti Lucce ještě letos nikdo lépe nehrál. V mých očích podala Nicole výkon hráčky Top 20," vysekl tenisce poklonu kouč Lucie Hradecké Jiří Fencl.

Dosud poslední turnaj si bývalá světová sedmička zahrála v Miami, kde statečně vzdorovala ve druhém kole světové trojce Simoně Halepové. I přes třísetovou porážku však mohla odcházet spokojená ona i její trenér Aleš Kodat. "Nicole má na to, aby do konce roku byla v elitní světové stovce," řekl v rozhovoru pro deník Sport kouč.

Je pravděpodobné, že strmý vzestup Vaidišové se s těžkými zápasy pozastaví, při pohledu na výkony české tenistky se však prognóza jejího trenéra rozhodně jako nereálná nejeví.

TURNAJE VAIDIŠOVÉ PO NÁVRATU
DATUM TURNAJ VÝSLEDEK
15. září 2014 Albuquerque 2. kolo
22. záři 2014 Las Vegas čtvrtfinále
20. října 2014 Macon čtvrtfinále
27. října 2014 New Braunfels 2. kolo
12. ledna 2015 Plantation 1. kolo
19. ledna 2015 Daytona Beach osmifinále
26. ledna 2015 Sunrise čtvrtfinále
2. února 2015 Midland semifinále
2. března 2015 Monterrey 1. kolo
24. března 2015 Miami 2. kolo

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud