31. března 2015 • 22:01

Berdych je v Miami ve čtvrtfinále, Plíšková skončila na Petkovicové

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

TURNAJ V MIAMI | Tenista Tomáš Berdych postoupil na turnaji v Miami do čtvrtfinále. Jeho francouzský soupeř Gaël Monfils zápas 4. kola za stavu 3:6, 2:3 kvůli zranění po nešťastném pádu vzdal. Nedařilo se Karolíně Plíškové, která ve čtvrtfinále prohrála s devátou nasazenou Andreou Petkovicovou z Německa 4:6 a 2:6.



O postup do semifinále, které si v Miami zahrál i vloni, se Berdych utká s Juanem Mónacem. Argentinský tenista porazil Španěla Fernanda Verdasca, přemožitele Rafaela Nadala z 3. kola, dvakrát 6:3, s Berdychem ale všech šest předchozích duelů prohrál. Naposledy se utkali v semifinále Davisova poháru v roce 2012.

Osmý nasazený Berdych měl zápas po odvráceném brejkbolu v úvodním gamu pod kontrolou a první set získal za 40 minut. Ve druhé sadě se Monfilsovi ve čtvrté hře při dobíhání míčku zasekla bota a Francouz upadl. Berdych oběhl síť a došel až k soupeři, ležícímu na zemi za základní čarou. Zvedl mu raketu, pak podal Monfilsovi ruku, pomohl mu na nohy a donesl mu raketu k lavičce.

Fyzioterapeut mu poté na kurtu napravoval záda v oblasti beder a kyčle a Monfils zkusil dál hrát. V následujícím gamu mu ale dělal problémy především pohyb do stran, ztratil servis bez zisku jediného míčku a zápas vzdal.

"Je mi Gaëla líto," řekl Berdych na webu ATP Tour. "Tohle není ideální konec zápasu, ale tak to je. Stalo se, já jsem postoupil a to se počítá. Teď je třeba se posunout dál a soustředit se na další zápas," řekl Berdych, který si pod vedením kouče Daniela Vallverdua z Venezuely vylepšil letošní bilanci na 22 výher a pět porážek. I na šestém letošním turnaji si tak zahraje minimálně čtvrtfinále.

Třiadvacetiletá Plíšková, která se na zápas rozehrávala na centrkurtu vedle Brita Andyho Murrayho, se proti Petkovicové nemohla spolehnout na svoji největší zbraň - servis. Češka, která v této sezoně nastřílela nejvíce es ze všech hráček, dala jen jedno nechytatelné podání a celkem pětkrát svůj servis ztratila.

V prvním setu ještě Plíšková srovnala z 1:4 na 4:4, ale pak prohrála pět her v řadě a už se do zápasu nevrátila. Navíc udělala 27 nevynucených chyb, zatímco soupeřka jen deset.

Dvouhra - 4. kolo:


Berdych (8-ČR) - Monfils (17-Fr.) 6:3, 3:2 skreč.
Thiem (Rak.) - Mannarino (28-Fr.) 7:6 (7:5), 4:6, 7:5,
Mónaco (Arg.) - Verdasco (29-Šp.) 6:3, 6:3,
Murray (3-Brit.) - Anderson (15-JAR) 6:4, 3:6, 6:3,
Ferrer (6-Šp.) - Simon (12-Fr.) 7:6 (7:5), 6:0.

Ženy:

Dvouhra - čtvrtfinále:

Petkovicová (9-Něm.) - Karolína Plíšková (14-ČR) 6:4, 6:2.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud