11. dubna 2015 • 23:06

Veselého jízda skončila v semifinále, zastavil ho Gimeno-Travel

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

TURNAJ V CASABLANCE | Český tenista Jiří Veselý si o druhý titul v kariéře na antukovém turnaji v Casablance nezahraje. Třetí nasazený hráč prohrál v semifinále s Danielem Gimeno-Traverem 7:6, 4:6 a 4:6.  Španělovi podlehl i ve druhém vzájemném zápasu za dvě a půl hodiny.



Jednadvacetiletý Veselý vybojoval za hodinu vyrovnaný první set ve zkrácené hře. V dalších dvou sadách ale vždy jednou přišel o podání a na druhý finálový start v kariéře si bude muset počkat.

"Zápas od začátku nebyl ideální. Řekl bych, že jsem hodně bojoval sám se sebou než se soupeřem," komentoval Veselý pro ČTK semifinále. "Nedokázal jsem si za celý zápas vypracovat jediný brejkbol, což je špatně. Ale takový je někdy tenis. Bojoval jsem až do konce, ale výhru jsem si nezasloužil," dodal.

Veselý, kterého od konce loňského roku trénuje Slovák Ladislav Simon, v Maroku ukončil téměř tříměsíční čekání na vítězství na okruhu ATP. "Mám za sebou těžké období, kdy jsem několikrát prohrál v prvním kole, takže semifinále tady beru jako velký úspěch," řekl hráč, který se předloni stal Hvězdou budoucnosti ATP.

Český daviscupový reprezentant, jemuž v žebříčku patří 49. místo, zahájil sezonu výborně a v polovině ledna proměnil v Aucklandu premiérovou účast ve finále podniku ATP v titul. Od té doby ale následovala série porážek na šesti turnajích. Bilanci si Veselý nevylepšil ani v březnovém zápase Davisova poháru s Austrálií.

Dvouhra - semifinále:

Gimeno-Traver (Šp.) - Veselý (3-ČR) 6:7 (3:7), 6:4, 6:4,
Kližan (2-SR) - Džumhur (Bosna) 4:6, 6:4, 6:0.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud