19. dubna 2015 • 18:37

Na titul nedosáhl! Berdych bojoval, ale Djokovičovi vzal jen set

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenista Tomáš Berdych na titul z prestižního turnaje v Monte Carlu nedosáhl. Se světovou jedničkou Novakem Djokovičem odehrál vyrovavnaný zápas, ale nakonec padl 5:7, 6:4 a 3:6 a prohrál i své třetí letošní finále.



"Mrzí to a štve, ale člověk to musí vzít," řekl Berdych po utkání dlouhém skoro dvě a tři čtvrtě hodiny. "Dařilo se mi držet (soupeře) pod tlakem a hrát agresivní hru. Prostě tlačit, musel během těch tří setů hodně běhat, ale bylo tam pár drobných momentů, který prostě nedopadly, jak bych si představoval, a to, si myslím, rozhodlo."

Berdych šel do utkání se suverénem současného tenisu s výrazně negativní bilancí 2:18, ale vědomím, že v posledním vzájemném duelu na antuce Djokoviče před dvěma lety v Římě porazil.

Nejlepší český tenista začal nebojácně a hned v prvním gamu vzal Srbovi podání. Brejk si držel až do stavu 3:1, kdy začal dělat nevynucené chyby a soupeřovi umožnil získat čtyři gamy za sebou. Ani za stavu 3:5 se však Berdych nevzdal a po sérii šesti vyhraných míčků za sebou srovnal. Do tie-breaku však úvodní sadu nedotáhl, při třetím setbolu Djokoviče poslal bekhend do sítě.

Poprvé na turnaji tak Berdych ztratil set, což Djokovičovi následně oplatil. V pátém gamu sice nevyužil tři brejkboly, ale dočkal se po více než hodinové pauze kvůli dešti, která nastala za stavu 3:2 pro Djokoviče. Berdych po návratu na kurt brejknul Srba na 4:3 a výhodu už udržel.

V třetí sadě českému tenistovi utekl úvod a Djokovič se dostal do vedení 4:0. "Nechal jsem si ho utéct, což rozhodlo," litoval Berdych. Ani tehdy zápas nezabalil, ještě prolomil soupeři podání, ale ztrátu už nedohnal. Nenavázal tak na svůj jediný titul z turnajů sérrie Masteers, který získal před deseti lety v hale v Paříži.

Po Rotterdamu a Dauhá tak rodák z Valašského Meziříčí prohrál své třetí letošní finále. Pod vedením nového kouče Daniela Vallverdua ale prožívá nejlepší začátek sezony. "Určitě, mám na kontě nejvíce bodů v této části sezony, co jsem kdy měl. To to nejlépe dokládá," řekl Berdych, který letos prohrál jen s hráči z elitní desítky. "Dělám hodně věcí dobře, ale pořád je ještě prostor na práci a ke zlepšení," dodal.

Tenisový turnaj mužů v Monte Carlu (antuka, dotace 3,288.530 eur):
Dvouhra - finále:
Djokovič (1-Srb.) - Berdych (6-ČR) 7:5, 4:6, 6:3.

Čtyřhra - finále:
B. Bryan, M. Bryan (1-USA) - Bolelli, Fognini (It.) 7:6 (7:3), 6:1.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud