27. dubna 2015 • 09:03

Ve Stromovce startuje turnaj WTA, s Plíškovou i Kuzněcovovou

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po pěti letech dnes v Česku opět startuje tenisový turnaj WTA. J&TBanka Prague Open se hraje na kurtech Sparty v pražské Stromovce. Hvězdami jsou desátá nejlepší hráčka světa, Španělka Carla Suárezová-Navarrová, dvojnásobná grandslamová šampionka Světlana Kuzněcovová a parta silných Češek v čele s Karolínou Plíškovou a Lucií Šafářovou.



Kvůli tomu, že na turnaji s dotací 250 000 dolarů může startovat jen jedna hráčka z elitní desítky, letos chybí Petra Kvitová, ale i tak nabízí pražský turnaj zajímavý mix hráček.

Pro české fanoušky bude atraktivní představení komety Karolíny Plíškové, která se od začátku roku dostala do dvou finále, podle letošních výsledků je pátou nejlepší tenistkou světa a pomalu se dere do světové desítky.

„Máme to jako malý cíl, o kterém víme. Ale teď mi do desítky chybí docela dost bodů, asi čtyři sta. Musela bych vyhrát nějakou akci, abych se posunula,“ říká Plíšková. „Já nikdy takový sen neměla. Všichni mají vždycky sen být nejlepší na světě, ale já vím, že to není tak jednoduchý. Jsem ráda za každý posun na žebříčku, a když budu hrát dobře, vím, že výsledky přijdou.“

Šanci na posun má Plíšková i doma. Do Prahy se podnik WTA vrací po pěti letech. Naposledy se v roce 2010 konal turnaj pod názvem Prague Open na Štvanici, poté ale organizátorům došly peníze. V té samé sezoně se ve Stromovce začal pořádat turnaj ITF, který se letos vrací pod značkou WTA.

Fanoušci uvidí řadu českých tenistek, kromě Plíškové také Lucii Šafářovou, Barboru Strýcovou nebo Kláru Koukalovou.

V dnešním programu se představí ve finále kvalifikace Lucie Hradecká proti Bulharce Sesil Karatančevové a Markéta Vondroušová proti Dance Koviničové z Černé Hory. V hlavní soutěži nastoupí Denisa Allertová proti Američance CoCo Vandewegheové a Kateřina Siniaková proti šesté nasazené Rumunce Irině-Camelii Beguové. Ruska Světlana Kuzněcovová, dvojnásobná vítězka grandslamových turnajů a opora ruského fedcupového týmu, se na úvod postaví Číňance Šuaj Čang.

Vstup je zdarma, ČT Sport vysílá přímý přenos dnešního programu od jedenácti hodin.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud