Pavel Novotný
30. dubna 2015 • 12:00

Perná středa Smitkové: Tři zápasy, sedm setů a pět a půl hodiny na kurtu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na takový zápřah Tereza Smitková jen tak nezapomene. Na turnaji J&T Banka Prague Open odehrála dvacetiletá česká naděje hned tři zápasy, dva ve dvouhrách, jeden ve čtyřhře. Během nich stihla odehrát osm setů, jeden supertiebreak a na kurtu strávila pět hodin a 35 minut.



Středeční maraton začal pro 65. hráčku světa už krátce po desáté hodině, kdy nastoupila k utkání prvního kola proti favorizované Lucii Šafářové. Světovou třináctku zaskočila Smitková agresivní hrou, s kterou mohla po dvou hodinách a sedmi minutách slavit výhru po setech 6:3, 2:6 a 6:4.

"Dohrát zápas proti takové hráčce není jednoduchý a jsem ráda, že jsem to nakonec zvládla," řekla nadšená Smitková. Výhra nad světovou třináctkou pro ni představuje nejlepší výsledek v kariéře. "Lucka je naše fedcupová hvězda a skvělá hráčka, takže jsem opravdu moc ráda, že jsem vyhrála," řekla dvacetiletá tenistka.

O pět hodin později už česká pětka nastoupila k zápasu druhého kola proti ve skvělé formě hrající Lucii Hradecké. A byla to bitva se vším všudy.  První set vyhrála Smitková stejně jako proti Šafářové 6:3, ve druhém podlehla 4:6. Zápas gradoval v tiebreaku třetího setu.

Smitková byla velmi blízko postupu do čtvrtfinále, když vedla v rozhodující sadě již 5:1 a měla na svoji soupeřku čtyři mečboly. Bojovná Hradecká ale náskok stáhla, set dotáhla do zkrácené hry a v ní po nervydrásající koncovce vyhrál 13:11. Zápas trval 2 hodiny, dvacet minut.

"Teď momentálně jsem unavená, těším se na večeři a do postele," řekla Hradecká, která ke konci dostávala křeče do ruky. "Jsem ráda, že se to povedlo otočit. Nevypustila jsem jediný míč," dodala tenistka, která měla v té době již také za sebou vítězný zápas prvního kola s Ruskou Pavljučenkovou.

Tím však tenisová středa pro Smitkovou neskončila.  Jen o několik minut později si česká naděje střihla debla po boku Kláry Koukalové. Soupeřkami jim byly slovenské tenistky Chantal Skamlová a Jana Čepelová.

A jak jinak, o výsledku rozhodovala opět třetí sada, ve které se hrál superiebreak. Po výsledku 6:2, 3:6 a 8:10 se z vítězství radovaly Slovenky a otočily tak středeční skóre Terezy Smitkové na 1:2.

TEREZA SMITKOVÁ
narozena: 10.10. 1994 v Hradci Králové
výška/váha 176 cm/63 kg
na žebříčku: 65.
vyhraných turnajů WTA 0
vyhraných turnajů ITF 5
prize money: 438 876 dolarů
hraje rukou: pravou

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud