2. května 2015 • 13:16

Hradecká kousala, ale Plíšková drama zvládla. V Praze urvala čtvrtý titul

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Karolína Plíšková vyhrála turnaj J&T Banka Prague Open a získala čtvrtý titul na okruhu WTA. Světová čtrnáctka splnila na antukových krutech Sparty ve Stromovce roli nejvýše nasazené hráčky, v dnešním finále porazila kvalifikantku Lucii Hradeckou ve třech setech 4:6, 7:5 a 6:3.



Třiadvacetiletá Plíšková proměnila v titul třetí letošní účast ve finále, předtím neuspěla v Sydney ani v Dubaji. Triumf z Prahy je její první antukový, předtím zvítězila na tvrdých površích loni v Soulu a v Linci a v roce 2013 v Kuala Lumpuru.

"Všechny tituly byly těžké, ani jeden nebyl zadarmo. Nebudu říkat, že je tenhle nejcennější, ale jsem ráda, že jsem to před domácím publikem dokázala," řekla Plíšková a poděkovala fanouškům. "Každý den bylo skoro plno, celý týden byl neuvěřitelný."

Ve finále s Hradeckou (74. WTA) neměla snadnou práci. Zvlášť, když v deváté hře prohrála podání a o první set nečekaně přišla. Do druhé sady měla favoritka lepší nástup, rychle vedla 5:2, ale set nakonec získala až poměrem 7:5.

I do rozhodujícího setu vstoupila lépe Plíšková a šla první do brejku, i když Hradecká výborně podávala a pomohla si v utkání 17 esy. První tři mečboly za stavu 5:2 Hradecká odvrátila, při čtvrtém udělala Plíšková dvojchybu, ale při pátém už poslala do kurtu vítězný míč. Zápas vyhrála skoro po dvou hodinách.

"Neřekla bych, že jsem byla lepší. Lucka hrála velmi dobře. Bylo to o pár míčích a já jsem šťastná, že jsem to dokázala vyhrát," komentovala Plíšková finálové utkání. Antukovou sezonu tak začala vítězně. "Lepší začátek jsem si ani nemohla přát. Teď mám před sebou důležitější turnaje, tak doufám, že to půjde i tam," řekla. Z Prahy zamíří do Madridu, pak bude hrát turnaj v Římě a grandslamové Roland Garros.

"Rozhodl servis. Kája podávala líp v důležitých míčích," řekla Hradecká, která hrála sedmé finále dvouhry na okruhu WTA, ale ani tentokrát nezískala premiérový titul.

Těšit pražskou rodačku Hradeckou může předvedená hra i postup z kvalifikace až do finále. "Jsem maximálně spokojená a těším se v pondělí na žebříček," řekla. V pořadí dvouhry by se měla posunout k šedesátému místu.

Tenisový turnaj žen J&T Banka Prague Open (antuka, dotace 250 tisíc dolarů):
Dvouhra - finále:
Karolína Plíšková (1-ČR) - Hradecká (ČR) 4:6, 7:5, 6:3.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud