24. května 2015 • 16:00

Skandál na French Open: Fanoušek obtěžoval Federera přímo na kurtu

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na kurtu si počínal zcela suverénně. V prvním kole French Open si Roger Federer za necelé dvě hodiny poradil s Kolumbijcem  Alejandrem Fallou, kterého porazil ve třech setech 6:3, 6:3, 6:4. Při odchodu z kurtu však musel zdolat ještě jednoho nečekaného soupeře. Cestu do šaten světové legendě nečekaně bez většího povšimnutí pořadatelů zastoupil jeden z mladých fanoušků.



Druhý grandslamový turnaj roku ještě ani pořádně nezačal a pořadatelé už mají co vysvětlovat. Sedmnáctinásobný grandslamový šampion čelil při odchodu do šaten "náletu" jednoho z mladých fanoušků, který si chtěl s legendárním tenistou pořídit společnou selfie.

Mnohem více než snaha mladíka o unikátní fotografii je zarážející skutečnost, že se mu povedlo dostat se k tenisové ikoně a na centrální dvorec bez většího povšimnutí pořadatelů, kteří fanouška zpacifikovali až poté, kdy se neúspěšně pokusil s velikánem bílého sportu zvěčnit.

VIDEO: Fanoušek se dostal až přímo k Federerovi

Asi nejednomu fanouškovi se při této události vybavila vzpomínka na rok 1993, kdy byla psychopatem napadena další z legend tenisu Monika Selešová. Šílenec tehdy tenistku bodl nožem do zad. I přesto, že rodačka z Nového Sadu neutrpěla žádné vážnější fyzické zranění, nikdy se z útoku zcela nevzpamatovala.

Teď se naštěstí jednalo jen o snahu mladého fanoušku získat cennou památku z Roland Garros, přesto si tento incident pořadatelé za rámeček nedají. "Co dělala pořadatelská služba, to opravdu nechápu, je to velké selhání," psal na twitterovém účtu bývalý čtvrtý tenista světa Brad Gilbert.

Přestože Federer celý incident na dvorci přešel relativně v klidu a s chlapcem se chtěl nechat společně vyfotit, ani jeho událost nepotěšila. "Nemám problém se fotit s fanoušky, ale z tohoto nejsem zrovna šťastný, vadilo mi to," přiznal tenisový král.

Federererovi se omluvy dostalo i od oficiálních zdrojů. "Rogerovi se musíme omluvit, tohle se nemělo stát. Hráči se musí na kurtu cítit bezpečně."

Bezpečnostní opatření selhala v Paříži naposledy před dvěma roky. Během španělského finále mezi Rafaelem Nadalem a Davidem Ferrerem pronikl na dvorec muž, který protestoval proti francouzskému zákonu o sňatcích homosexuálů.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud