2. června 2015 • 16:03

Skvělá Lucka! Šafářová zdolala Španělku, je v semifinále French Open

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lucie Šafářová porazila ve čtvrtfinále Roland Garros španělskou tenistku Garbiňe Muguruzaovou 7:6, 6:3 a zahraje si o postup do finále druhého grandslamového turnaje roku. Tam ji čeká Srbka Ivanovičová.



Osmadvacetiletá Šafářová má díky výhře jistotu, že se poprvé dostane do světové desítky žebříčku WTA. Na grandslamu se mezi nejlepší čtveřici dostala podruhé v kariéře, poprvé to dokázala minulý rok na trávě ve Wimbledonu.

"Jsem nadšená! Nedokážu popsat své pocity. Páni, jsem tady poprvé v semifinále. Je to ohromující!" zářila Šafářová v rozhovoru na dvorci a směrem k zápasu s Ivanovičovou jen dodala: "Bude to napínavé. Jsem připravena."

Den po výhře nad obhájkyni titulu Ruskou Marií Šarapovovou dokázala Šafářová znovu hrát výborně. V delších výměnách od základní čáry na kurtu Suzanne Lenglenové se dobře pohybovala, příliš nekazila a dokázala i zakončit.

Vítězné gesto české tenistky Lucie Šafářové
Vítězné gesto české tenistky Lucie Šafářové

V první sadě Češka odvracela jen jeden brejkbol, ale ani ona se při podání soupeřky neprosadila, ač měla šest možností na brejk. Čtyři přišly za stavu 4:4, ale set získala až ve zkrácené hře. Před Roland Garros letos Šafářová vyhrála jen šest tie-breaků a 13 prohrála, ale v Paříži už získala pátý v řadě. Proti Muguruzaové v něm vytáhla své nejlepší údery v setu - dvě výměny zakončila bekhendy po lajně a tie-break získala 7:3.

Ve druhém setu vedla Šafářová po brejku čistou hrou 2:0, ale poté Muguruzaová, loňská přemožitelka Sereny Williamsové v Paříži, začala riskovat a srovnala na 2:2. Další brejkbol na 2:3 Šafářová odvrátila a pak už mířila za postupem. Ve druhém setu udělala jen šest chyb a zápas uzavřela při prvním mečbolu svým osmadvacátým vítězným úderem v duelu. Zvítězila za hodinu a třiapadesát minut a na turaji dosud neztratila set.

S Ivanovičovou, bývalou světovou jedničkou a vítězkou Roland Garros z před sedmi let, se Šafářová střetla osmkrát a pětkrát vyhrála. V Paříži se utkaly dvakrát - v roce 2008 vyhrála cestou za titulem Ivanovičová, loni uspěla Šafářová. 

Šafářová je poslední českou zástupkyní ve dvouhře na Roland Garros. Světové čtyřky Petra Kvitová i Tomáš Berdych vypadly v osmifinále.

Muži:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Wawrinka (8-Švýc.) - Federer (2-Švýc.) 6:4, 6:3, 7:6 (7:4),
Tsonga (14-Fr.) - Nišikori (5-Jap.) 6:1, 6:4, 4:6, 3:6, 6:3.

Ženy:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Šafářová (13-ČR)
- Muguruzaová (21-Šp.) 7:6 (7:3), 6:3,
Ivanovičová (7-Srb.) - Svitolinová (19-Ukr.) 6:3, 6:2.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Dellacquaová, Švedovová (12-Austr./Kaz.) - Krajiceková, Strýcová (13-Niz./ČR) 6:3, 7:5.

Smíšená čtyřhra - čtvrtfinále:
Hradecká, Matkowski (ČR/Pol.) - Babosová, Peya (7-Maď./Rak.) 7:6 (7:4), 3:6, 10:8.

Juniorky:
Dvouhra - 2. kolo:
Vondroušová (1-ČR)
- Stefaniová (Braz.) 6:4, 6:2,
Kolodziejová (13-ČR) - Podoroskaová (Arg.) 6:2, 6:2.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud