8. června 2015 • 09:00

Šafářová má jistý Turnaj mistryň ve čtyřhře, blízko je i v singlu

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

 Kdyby se dnes uzavírala nominace pro říjnový Turnaj mistryň v Singapuru, české tenistky by zabraly tři z osmi volných míst. „Kdyby to tak zůstalo, to by byla úplná pecka!“ zasnila se Lucie Šafářová, co do počtu letos získaných bodů pátá nejúspěšnější dáma světa. Šesté místo okupuje Petra Kvitová, na sedmém zatím trůní Karolína Plíšková.



„Jsme prostě tenisový národ. Pohled na letošní žebříček je neskutečný, jak tam jsou krásně napsaný holky za sebou,“ žasnul fedcupový kapitán Petr Pála.

Zatím ale odzvonilo teprve polovině tenisové sezony, v té druhé se může ještě pořadí mohutně přesypat. Jedna jistota tu však je. Lucie Šafářová se do Asie na tenisovou slavnost poprvé v životě podívá. Minimálně ve čtyřhře, kde už má po boku deblové parťačky Bethanie Mattekové-Sandsové jistotu startu mezi osmi nejlepšími páry roku.

Vždyť spolu vyhrály po Australian Open také Roland Garros. „Být tam v obou soutěžích, to by byl teprve sen. Ale nechci ho zakřiknout,“ prohlásila Šafářová, zatímco její kanadský kouč Rob Steckley obdivoval, jak početná a silná je armáda českých tenistek. „Těch holek máte tolik! Není to jenom Petra a Lucy. Je tu Barbora, Karolína, Kristýna… Petra s Lucy razí ostatním cestu,“ povídal.

A v záloze čeká Markéta Vondroušová, stále ještě patnáctiletá naděje, světová jednička mezi juniorkami. Stejně jako Šafářová s Kvitovou hraje tenis levou rukou. „Vy musíte dávat dětem nějakou zvláštní potravu, ne? Netuším, kde se to u vás bere. Ale je to nebezpečná zbraň. Kdybyste mi prozradili to tajemství, začal bych ho šířit u nás v Torontu,“ žádal Steckley.

Nemohla chybět ani pusa.
Nemohla chybět ani pusa.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud