8. června 2015 • 18:00

Hrdinku Šafářovou vítali v Prostějově. Sní o titulu i kuřeti na paprice

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Na tři stovky nadšených fanoušků přivítaly v Prostějově pařížskou hrdinku Lucii Šafářovou. Finalistka dvouhry a vítězka čtyřhry na Roland Garros teď ještě víc sní o grandslamovém titulu. A těší se na své oblíbené kuře na paprice, které si objednala u maminky.



"Pařížský úspěch je pro mě velkou motivací, neboť jsem ještě nezvedla nad hlavu trofej za vítězství ve dvouhře. Beru to jako další velkou výzvu," uvedla Šafářová .

Od ředitelky turnajů v Prostějově Petry Černoškové obdržela jako ocenění současných výkonů hodinky, na jejichž zadní straně je vyryt nápis Roland Garros 2015. Šéf klubu Miroslav Černošek přislíbil, že nechá vyměnit velký hlavní plakát před vstupem na centrální kurt v Prostějově: k Berdychovi a Kvitové tak nyní přibude i Šafářová.

O svém postupu do první desítky světového žebříčku se dozvěděla ráno. Její kanadský trenér Rob Steckley jí před odletem do Toronta poslal e-mail se současným žebříčkem a stručným komentářem: "Tak už to tady máš!"

Nedělní oslavu dvou pařížských úspěchů Šafářová popsala jako decentní záležitost, po večeři se spoluhráčkou v deblu Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou si daly pár drinků. Snídani šampionů v Paříži Šafářová nestihla. "O moc jsem nepřišla. Po dvou týdnech ovesných kaší si dlouho tento pokrm nedám," smála se Šafářová, která se nejvíce těší na úterní oběd v rodinném kruhu. U maminky si objednala oblíbené kuře na paprice.

Milan Šafář slyší o dceři jen chválu: Lucka je férová, žádný balon nezamázne
Video se připravuje ...

Z Paříže přiletěla soukromým letadlem do Brna, před cestou do Prostějova se na chvíli zastavila na krátké občerstvení doma u rodičů. Převlékla se do tmavomodrých šatů, které si koupila v Madridu. Nehty na nohou si obarvila na zeleno s komentářem, že se už chystá na travnatou část sezony.

V tomto týdnu ale Šafářová hodlá odpočívat a pokračovat v oslavách. "Budou soukromější. Nemám ráda velké párty," poznamenala tenistka, která se netají tím, že by si ráda podobné oslavy zopakovala i po Wimbledonu a US Open.

Lucie Šafářová se svými rodiči Janou a Milanem při přivítání v Prostějově
Lucie Šafářová se svými rodiči Janou a Milanem při přivítání v Prostějově

Vedle dvouhry bude dál věnovat prostor i deblům. S Mattekovou-Sandsovou už v žertu plánují, že pokud se jim podaří získat čtyři grandslamové tituly, nechají si udělat stejné tetování.

V závěrečné části sezony se Šafářová těší na finále Fed Cupu s Ruskem v Praze. "Jsem ráda, že se vracíme do prostor, kde jsme neprohrály. Nebudu chtít, abychom hrály na antuce. Umím hrát i na rychlých površích," řekla Šafářová.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud