15. června 2015 • 17:50

Hradecká vyhrála poprvé na trávě, postoupily i Koukalová a Siniaková

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Lucie Hradecká se dnes v Birminghamu dočkala premiérové výhry v hlavní soutěži turnaje WTA Tour na trávě. Třicetiletá pražská rodačka porazila v prvním kole 6:4, 6:3 Ukrajinku Lesii Curenkovou. Uspěly i Klára Koukalová, která po postupu z kvalifikace zdolala v úvodním kole Američanku Coco Vandewegheovou 7:5, 6:3, a Kateřina Siniaková, jež vyhrála nad Kurumi Naraovou z Japonska 6:3, 7:6.



Tráva je pro zkušenou fedcupovou reprezentantku Hradeckou dlouhodobě nejméně oblíbeným povrchem. Ve Wimbledonu vypadla pětkrát za sebou v prvním kole a během kariéry na zeleném pažitu vyhrála jen šest zápasů, a to v kvalifikacích nebo na turnajích nižší kategorie ITF.

První kolo bylo pro Hradeckou konečnou i minulý týden v Nottinghamu, dnes ale své dlouholeté prokletí prolomila a prošla do druhého kola. V něm se může 55. hráčka světového žebříčku utkat s krajankou Barborou Strýcovou, kterou ale ještě první zápas v Birminghamu čeká.

Třiatřicetiletá Koukalová porazila o deset let mladší soupeřku v Birminghamu i vloni, kdy na turnaji došla až do čtvrtfinále. V dnešním čtvrtém vzájemném utkání s Vandewegheovou vybojovala druhé vítězství po hodině a 36 minutách.

Siniaková při svém premiérovém startu v Birminghamu oplatila Naraové porážku z loňského turnaje v Istanbulu. Ve druhém setu si ale devatenáctiletá Češka hladkou cestu k vítězství zkomplikovala, když od stavu 4:1 třikrát ztratila servis. V tie-breaku ale na kurtu znovu jasně dominovala, ve druhém kole ji čeká sedmá nasazená Andrea Petkovicová z Německa.

Tenisový turnaj žen v Birminghamu (tráva, dotace 731.000 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:

Hradecká (ČR) - Curenková (Ukr.) 6:4, 6:3,

Dellacquaová (Austr.) - Davisová (USA) 6:4, 6:1.

Koukalová (ČR) - Vandewegheová (USA) 7:5, 6:3,

McHaleová (USA) - Cornetová (11-Fr.) 4:6, 6:2, 6:2,

Broadyová (Brit.) - Tomljanovičová (Chorv.) 6:3, 6:4,

Siniaková (ČR) - Naraová (Jap.) 6:3, 7:6 (7:3),

Rybáriková (SR) - Muguruzaová (9-Šp.) 6:3, 6:1.

Čtyřhra - 1. kolo:

Krajiceková, Strýcová (Niz./ČR) - Bouchardová, Kuzněcovová (Kan./Rus.) 6:2, 6:3.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud