17. června 2015 • 17:11

Strýcová v české bitvě zdolala Hradeckou, dál jde i Koukalová

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

TURNAJ V BIRMINGHAMU | Tenistka Barbora Strýcová porazila na turnaji v Birminghamu v druhém kole v českém souboji Lucii Hradeckou 6:3, 6:4 a dál drží šanci na zopakování loňské finálové účasti. Do osmifinále dnes postoupila i Klára Koukalová, která zvítězila nad šestnáctou nasazenou Francouzku Caroline Garciaovou za necelou hodinu 6:3, 6:0. V příštím utkání ji čeká turnajová jednička Simona Halepová z Rumunska.



Třiatřicetiletá Koukalová, jež byla v Birminghamu loni ve čtvrtfinále, sice zahájila zápas ztrátou podání, pak už ale při svém servisu nezaváhala. První set získala 92. hráčka světového žebříčku za půl hodiny a v druhé sadě nadělila soupeřce "kanára" za 25 minut.

S Halepovou se Koukalová utká potřetí v kariéře, zatím mají vzájemnou bilanci vyrovnanou. Poslední duel v roce 2012 vyhrála aktuální světová trojka.

Nasazená desítka Strýcová v utkání s Hradeckou ztratila v každém setu jen jednou podání a za necelou hodinu a půl se radovala z postupu. V pátém vzájemném zápase si připsala čtvrtou výhru. Její další soupeřkou bude Francouzka Kristina Mladenovicová, která vyřadila turnajovou pětku Eugenii Bouchardovou z Kanady.

Ze hry venku už je loňská finálová přemožitelka Strýcové Srbka Ana Ivanovičová. Druhá nasazená hráčka podlehla ve třech setech Portugalce Michelle Larcherové De Britové, 135. hráčce světového žebříčku, která do hlavní soutěže prošla z kvalifikace.

Už v úterý postoupila do osmifinále Kateřina Siniaková. Do turnaje dnes vstoupila i Karolína Plíšková, která měla jako nasazená šestka v úvodním kole volný los. Její zápas s britskou držitelkou divoké karty Johannou Kontaovou byl už poněkolikáté přerušen kvůli dešti. Momentálně je stav 3:6, 6:3 a 4:3 z pohledu české tenistky.

Vítězka tohoto zápasu bude hrát v osmifinále s Kazaškou Zarinou Dijasovou, která postoupila bez boje, neboť bývalá světová jednička Viktoria Azarenková z Běloruska odstoupila z turnaje kvůli zranění nohy.

O nový rekord WTA Tour se postarala Němka Sabine Lisická, která si pomohla k výhře nad Švýcarkou Belindou Bencicovou 27 esy. Překonala tak 25 es Američanky Alexandry Stevensonové z kvalifikace v Québecu. V hlavní soutěži dosud zahrála nejvíce es v jednom zápase Serena Williamsová (24) ve Wimbledonu.

Dvouhra - 2. kolo:

Strýcová (10-ČR) - Hradecká (ČR) 6:3, 6:4,
Suárezová (3-Šp.) - Babosová (Maď.) 6:2, 3:6, 6:4.
De Britová (Portug.) - Ivanovičová (2-Srb.) 6:4, 3:6, 7:6 (8:6),
Jankovičová (15-Srb.) - Dellacquaová (Austr.) 7:6 (13:11), 6:3,
McHaleová (USA) - Doiová (Jap.) 6:3, 6:4,
Rybáriková - A.K. Schmiedlová (obě SR) 7:6 (7:0), 6:1.
Koukalová (ČR) - Garciaová (16-Fr.) 6:3, 6:0,
Kerberová (4-Něm.) - Pironkovová (Bulh.) 6:4, 2:6, 6:4,
Mladenovicová (Fr.) - Bouchardová (5-Kan.) 6:3, 4:6, 6:0,
Dijasová (Kaz.) - Azarenková (12-Běl.) bez boje,
Kuzněcovová (13-Rus.) - Kruničová (Srb.) 6:2, 6:1,
Hantuchová (SR) - Erakovicová (N. Zél.) 7:6 (8:6), 6:4,
Lisická (8-Něm.) - Bencicová (Švýc.) 6:1, 7:6 (7:4).

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud