19. června 2015 • 17:20

Plíšková postoupila do semifinále, na trávě vypadla Siniaková

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká tenistka Karolína Plíšková postoupila na trávě v Birminghamu do semifinále. Šestá nasazená hráčka porazila turnajovou trojku Carlu Suárezovou ze Španělska za hodinu a pět minut 6:2, 6:2. Šanci na účast mezi čtveřicí nejlepších má i Kateřina Siniaková, která však prohrála s Němkou Angelique Kerberovou první set 2:6.



Světová dvanáctka Plíšková vstoupila do prvního vzájemného duelu se Suárezovou na trávě suverénně a rychle se ujala vedení 4:0. V šesté hře sice rovněž přišla o podání, vzápětí ale soupeřce sebrala servis potřetí a sadu hladce dotáhla. Ve druhém setu zaváhala až v poslední hře, kdy po dvou promarněných mečbolech nabídla deváté hráčce žebříčku WTA brejkbol, nakonec zdramatizování zápasu nepřipustila.

O postup do finále se Plíšková utká s Kristinou Mladenovicovou z Francie. Osmifinálová přemožitelka Barbory Strýcové překvapivě zdolala první nasazenou Rumunku Simonu Halepovou 2:6, 6:0, 7:6. Mladenovicová, která je v žebříčku WTA o 40 míst za Halepovou, porazila světovou trojku i ve druhém vzájemném utkání v kariéře. Plíšková hrála s Francouzkou zatím jednou a loni v Moskvě jí podlehla ve dvou setech.

Siniaková až do turnaje v Birminghamu nevyhrála na okruhu WTA ani jeden zápas na trávě, v tomto týdnu nasbírala hned tři vítězství včetně cenné výhry nad světovou čtrnáctkou Andreou Petkovicovou. Nestačila až na další Němku a desátou hráčku světa Kerberovou. Po velkých bitvách ztratila své první dva servisy a v úvodním setu prohrávala 0:4. V druhé sadě se zlepšila, Kerberové však jeden brejk proti 75. hráčce světa stačil.

Dvouhra - čtvrtfinále:
Karolína Plíšková (6-ČR)
- Suárezová (3-Šp.) 6:2, 6:2.
Mladenovicová (Fr.) - Halepová (1-Rum.) 2:6, 6:0, 7:6 (7:4),
Kerberová (4-Něm.) - Siniaková (ČR) 6:2, 6:4.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Hlaváčková, Hradecká (ČR)
- Kopsová-Jonesová, Spearsová (3-USA) 3:6, 6:3, 10:8,
Krajiceková, Strýcová (Niz./ČR) - Babosová, Mladenovicová (2-Maď./Fr.) bez boje.

   

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud