Jan Jaroch
2. července 2015 • 12:45

Problémový hráč? Mám svoji cestu a po té si jdu, říká Rosol

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z LONDÝNA | Během Roland Garros přišel Lukáš Rosol o oba trenéry a ještě si znepřátelil důležité lidi českého tenisu. Jeho pověst coby rebela zesílila. „Není to se mnou jednoduché, samozřejmě,“ uznává 41. hráč světového pořadí. „Mám vlastní cestu, kterou se snažím jít nahoru. Když si myslím, že je něco správné, tak si za tím jdu,“ hájí se.



 V zákulisí se o něm povídá v posledních týdnech hodně špatného. V Paříži projel až do 3. kola, ještě před turnajem prý měl ale tak vážný konfl ikt s koučem Ctislavem Dosedělem, že ten raději odletěl domů. A už se k brzy třicetiletému Rosolovi nevrátil. Proč? Tenista volí diplomatická slova.

„Cítili jsme oba, že potřebuju změnu, proto jsme se rozhodli, že zkusím najít někoho jiného, dostanu nový impulz. Jsem Slávovi vděčný, patří mu velký dík za to, kam jsem se dostal,“ vzkazuje Rosol, jehož při Wimbledonu doprovází Michal Birner.

„S Michalem jsme cestovali několik let, když nemohl Sláva. Má dost své práce ve Švýcarsku, takže jsem rád, když může sem tam vyjet. Nového trenéra stále hledám,“ popisuje tenista s tím, že většina z oslovených může až po konci sezony a on shání někoho hned.

A potřeboval by i kondičního. Od začátku sezony spolupracoval s Davidem Vydrou, i ten ale během třeskutých dnů v Paříži odkráčel a přijal nabídku od Petry Kvitové. Co se vlastně ve městě u Seiny stalo?

„Na to nebudu povídat. Mám na to svůj názor, u Slávy jsem to vysvětlil, jinak nechci nic říkat. To by se otočilo proti mně. Každý je svého štěstí strůjcem. Každý ví, co dělá a já mám čistý štít,“ hájí se.

V kuloárech se mluví o konfl iktu kolem Rosolovy účasti v pařížské čtyřhře. V ní přišel s Moldavanem Raduem Albotem až do čtvrtfi nále, mohl však přijít o síly do singlu. V něm hladce prohrál ve 3. kole s Rusem Tajmurazem Gabašvilim.

Kvůli postupu v deblu nemohl navíc splnit slib, který dal své agentuře Česká sportovní. Tedy, že se zúčastní challengeru v Prostějově, jenž se hraje druhý týden Roland Garros. „Hodně nás zklamal Lukáš Rosol, že v Prostějově nehrál. Měli jsme určité dohody, a ty nebyly splněny,“ prohlásil při turnaji Miroslav Černošek, majitel České sportovní.

Ta Rosola zastupuje a shání mu sponzory. Nyní údajně hrozí, že spolupráci přehodnotí. „Je důležité, aby se nyní všichni soustředili na turnaj. Během Wimbledonu nebudeme spory hráčů s agenturou komentovat,“ sdělil Sportu mluvčí Karel Tejkal s tím, že po Wimbledonu se plánuje setkání Černoška s Rosolem.

Ten je českou dvojkou, důležitým hráčem i pro Davis Cup, v němž Česko čeká zářijová baráž. Přestože se očekává záchranářská výpomoc Tomáše Berdycha, i na Rosolově formě bude záležet. Ta je zatím letos silně nevyrovnaná: 11 výher a 18 porážek. Na grandslamech ale letos vyhrál už 4 utkání, a pokud dnes přidá páté, mohl by se v sobotu utkat právě s Berdychem.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud