22. července 2015 • 08:08

Štěpánek se rozjíždí na divokou kartu, v Bogotě postupuje

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenista Radek Štěpánek zvládl na turnaji v Bogotě dohrávku zápasu s Francouzem Edouardem Rogerem-Vasselinem a po vítězství 3:6, 6:3 a 6:4 postoupil do druhého kola. Dalším soupeřem šestatřicetiletého veterána, který v Bogotě startuje na divokou kartu, bude vítěz duelu mezi Guidem Pellou z Argentiny a šestým nasazeným Australanem Samuelem Grothem.



Bývalý čtvrtý hráč světa, jenž se vinou sedmiměsíční zdravotní pauzy propadl v žebříčku ATP na 369. místo, rozehrál duel s Francouzem v pondělí, déšť ale hru za stavu 1:1 v rozhodujícím setu přerušil. Dohrávku Štěpánek zvládl, v deváté hře sebral soupeři podání a následně zápas při svém servisu dotáhl.

"Zatím dobré," řekl Štěpánek, jehož od dubnového návratu po zranění zad trápila série menších zdravotních problémů, na webu ATP. Po zápase si pochvaloval, že zdraví drží. "Záda jsou teď na 100 procent v pohodě a doufám, že to tak vydrží. Pokud zůstanu zdravý, myslím, že dokonce i v mém věku se můžu vrátit do první stovky. I kdyby to mělo trvat rok. Já jsem připravený," dodal.

Výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:

Štěpánek (ČR) - Roger-Vasselin (Fr.) 3:6, 6:3, 6:4,
Sarkissian (USA) - Millman (Austr.) 6:3, 6:3,
Ito (Jap.) - Ebden (Austr.) 1:6, 6:3, 6:4,
Menéndez (Šp.) - González (Kol.) 4:6, 6:4, 7:6 (11:9).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud