8. srpna 2015 • 19:30

Vypískaný Almagro: Dělej, sakra, můžeš se hejbnout? řval na sběrače

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl u největšího úspěchu českého tenisu. Nicolas Almagro čelil v roce 2012 v pátém finálovém utkání Davisova poháru mezi Českem a Španělskem Radku Štěpánkovi.  Přesto, že do zápasu nastupoval v roli favorita (na žebříčku byl jedenáctý), karvinskému rodákovi podlehl ve čtyřech setech. Doby, kdy se vyhříval mezi světovou elitou, však již před časem pominuly.



Nicolas Almagro, bývalý devátý hráč světa, se i vinou zdravotních problémů potácí okolo 140. místa světa a i letošní sezona má z jeho pohledu do optima daleko. V letošním roce měl před turnajem v rakouském Kitzbühelu na své poměry velmi negativní bilanci 14:16.

Od začátku roku se mohl chlubit jen účastí v semifinále menšího turnaje ATP 250 v Buenos Aires, jinak bylo jeho maximem třetího kolo. Na svůj největší letošní úspěch navázal až na turnaji v Kitzbühelu, kde se zastavil v semifinále na francouzském tenistovi Paulu-Henrim Mathieu.

První set prohrál se 109. hráčem planety 4:6, emoce na kurtu i v hledišti však vzbudilo Španělovo chování k jednomu ze sběračů. Devětadvacetiletému tenistovi se za stavu 4:5 a 30:30 nelíbila rychlost, s jakou mu chlapec u základní čáry podává míčky. "Dělej, sakra, můžeš sebou hejbnout?" křičel Španěl na překvapeného kluka.

Za svoje extenpore si vysloužil nejen prohraný první set, ale i pískot fanoušků. To však Almagra nezastavilo a ve výměně názorů pokračoval i s hlavním rozhodčím, který se Španěla snažil uklidnit. Rozhozený tenista začal i druhou sadu mizerně, brzy prohrával 0:4 a set také v poměru 3:6 ztratil.

Mathieu svoji spanilou jízdu turnajem do vítězného konce nedotáhl, ve finále podlehl Němci Kohlschreiberovi 1:2 na sety.

VIDEO: Inkriminovaný moment v čase 49:55

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud