10. srpna 2015 • 01:15

Plíšková ve finále po boji padla, titul ve Stanfordu slaví Kerberová

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká tenistka Karolína Plíšková na titul ve Stanfordu nedosáhla. Turnajová čtyřka prohrála v nedělním finále s Němkou Angelique Kerberovou po boji ve třech setech 3:6, 7:5 a 4:6 za dvě hodiny a sedm minut.



Plíšková se v novém vydání žebříčku dvouhry WTA poprvé posunula do světové desítky, ve které jsou premiérově tři hráčky reprezentující Česko. Plíšková je díky účasti ve finále osmá za sedmou Lucií Šafářovou, Petra Kvitová figuruje na čtvrtém místě. "Dokázala jsem, že do desítky patřím," řekla třiadvacetiletá Plíšková.

ONLINE PLÍŠKOVÁ - KERBEROVÁ»

V tomto roce hrála Plíšková již páté finále, ale titul získala jen v Praze. S Kerberovou prohrála ve Stanfordu stejně jako v červnu na trávě v Birminghamu. "Už jsem jí říkala, že proti ní nechci hrát ve finále, protože to s ním teď mám v zápasech o titul 0:2 a příště chci jinou soupeřku," rozesmála Plíšková fanoušky při slavnostním vyhlášení. 

Plíšková se ve finále nemohla opřít o svůj servis. Podání ztratila desetkrát a udělala deset dvojchyb. "To bylo strašné. Jindy je to můj nejlepší úder, proto jsem prohrála," řekla hráčka, která si ke konci druhé sady nechala zatejpovat pravý kotník.

Rodačka z Loun hrála agresivně a zároveň hodně kazila. Nastřílela 52 vítězných úderů a měla stejně nevynucených chyb, zatímco Kerberová jen čtrnáct. "Ona skvěle běhala, má skvělou kondičku a bránila, proto to možná bylo obtížnější než v předchozích zápasech, a proto tam bylo více chyb," řekla Plíšková.

V rozhodující třetí sadě měla zpočátku blíže k výhře Plíšková. Dvakrát šla do brejku, ale o výhodu vždy rychle přišla. S Kerberovou, která letos proměnila v zisk titulu všechny své čtyři finálové účasti, si zhoršila vzájemnou bilanci na 2:4.

Kerberová se ziskem čtvrtého letošního titulu dotáhla na světovou jedničku Serenu Williamsovou. Všechny trofeje navíc Němka získala na podnicích nejvyšší kategorie Premier level a na čtyřech různých površích. V Charlestonu vyhrála na zelené antuce, ve Stuttgartu na klasické antuce, v Birminghamu triumfovala na trávě a nyní na betonu.

Tenisový turnaj žen ve Stanfordu v USA:

Dvouhra - finále:

Kerberová (5-Něm.) - Karolína Plíšková (4-ČR) 6:3, 5:7, 6:4.

Čtyřhra - finále:

Sü I-fan, Čeng Saj-saj (Čína) - Medinaová, Parraová (2-Šp.) 6:1, 6:3.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud