27. srpna 2015 • 07:25

Konečně výhra, Kvitová porazila Keysovou. Veselý ale dohrál

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká tenistka Petra Kvitová se na turnaji v New Havenu dočkala prvního vítězství od Wimbledonu. Druhá nasazená obhájkyně titulu, jež měla na úvod volný los, porazila ve 2. kole Američanku Madison Keysovou 4:6, 6:1, 6:2 a postoupila do čtvrtfinále. Její další soupeřkou bude Polka Agnieszka Radwaňská.



Kvitová, jež před několika týdny zveřejnila, že prodělala mononukleózu, při předchozích startech v Torontu a minulý týden v Cincinnati v úvodních zápasech ztroskotala. Tentokrát ale vstup do turnaje i přes menší zaváhání v úvodním setu zvládla.

"Myslím, že jsem se dnes do žádných problémů nedostala. Jen jednou jsem v prvním setu přišla o podání, jinak to bylo z mojí strany dobré," řekla Kvitová, jež v New Havenu v posledních třech letech hrála vždy finále. Vedle loňského triumfu získala titul i v roce 2012. "Podmínky byly perfektní. Cítila jsem se výborně, bez problémů," pochvalovala si klima bez vysoké vlhkosti vzduchu.

Soupeřce ve druhé i třetí sadě vzala vždy dvakrát podání, sama naopak všechny brejkboly úspěšně odvrátila a duel nakonec uzavřela při pátém mečbolu. "Úžasně zvedla kvalitu své hry. Zahrála vážně výborně," složila Kvitové poklonu Keysová. "Měla jsem pár šancí, ale zahrála skvělé údery a všechen tlak přesunula na mě," dodala.

Světová pětka oplatila Keysové porážku z letošního Australian Open a i Radwaňské bude mít ve čtvrtfinále co vracet. Na vzájemné zápasy sice vede Kvitová 5:2, poslední duel na Turnaji mistryň v Singapuru ale vloni vyhrála Polka.

Výsledky:

Dvouhra - 2. kolo:

Kvitová (2-ČR) - Keysová (USA) 4:6, 6:1, 6:2,
Wozniacká (3-Dán.) - Vinciová (It.) 6:4, 6:7 (6:8), 7:6 (9:7).

Čtyřhra - čtvrtfinále:

Görgesová, Hradecká (4-Něm./ČR) - Davisová, Riskeová (USA) 6:3, 6:2.

Veselý nestačil na Bellucciho

Tenista Jiří Veselý ztroskotal na turnaji ve Winston-Salemu v osmifinále. Stejně jako minulý týden v Cincinnati byl nad jeho síly Brazilec Thomaz Bellucci, který zvítězil za hodinu a 51 minut 6:1, 6:7 a 6:4.

Dvaadvacetiletý Veselý, jenž dokázal Bellucciho porazit v úvodním vzájemném zápase letos v Aucklandu, kde došel až k premiérovému titulu, nezvládl vstup do zápasu a první set prohrál hladce za 24 minut. Pak se hra vyrovnala, úvod tie-breaku druhé sady ale českému hráči opět utekl. Od stavu 1:6 ale odvrátil pět mečbolů a nakonec si vynutil třetí set.

V něm se sice opět okamžitě dostal do vedení o pět let starší Bellucci, Veselý mu ale dokázal v deváté hře brejk oplatit. K vyrovnání už se ale nedopracoval, v následujícím gamu totiž podruhé v setu přišel o podání a Brazilec na druhý pokus zápas ukončil.

Výsledky:

Dvouhra - 3. kolo:

Bellucci (6-Braz.) - Veselý (11-ČR) 6:1, 6:7 (7:9), 6:4,
Anderson (2-JAR) - Janowicz (16-Pol.) 7:6 (7:2), 6:4,
Johnson (13-USA) - Tsonga (3-Fr.) 6:3, 4:6, 7:6 (7:4),
Čorič (8-Chorv.) - Schwartzman (Arg.) 6:2, 6:1,
Džazírí (Tun.) - Gabašvili (15-Rus.) 7:5, 6:4,
Herbert (Fr.) - Bedene (Brit.) 6:3, 6:0,
Lu Yen-hsun (Tchaj-wan) - Čong Hjon (Korea) 7:6 (7:1), 1:6, 7:5,
Carreňo (Šp.) - Bolelli (It.) 6:4, 4:6, 6:1.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud